تشریح پیش شرط‌های راه اندازی نسل ۵ تلفن همراه

عصر کالا- معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول در یک نشست تخصصی، به تشریح پیش‌شرط‌های راه اندازی نسل ۵ تلفن همراه در ایران پرداخت.

تشریح پیش شرط‌های راه اندازی نسل ۵ تلفن همراه
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، بنابراعلام اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، مرتضی طاهریبخش در نشست تخصصی «عدم قطعیتهای توسعه نسل پنجم ارتباطات در شهرهای هوشمند» که روز سه شنبه 19 آذرماه هم زمان با برپایی نمایشگاه «تهران هوشمند» در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه جای خرسندی است که پیش از ورود و فراگیری تکنولوژی 5G ، با برگزاری نشستهای تخصصی به فکر آماده و فراهم سازی شرایط مواجهه با این فناوری هستیم، اظهار کرد: نخستین موضوع درباره عدم قطعیت ها، بحث «فرکانس» است.

    معاون فنی و توسعه شبکه همراه اول افزود: براساس آنچه در کنفرانس جهانی ارتباطات رادیویی 2019(WRC-19) نهایی شده، رگولاتوریها باید طیف پیوسته 80-100 مگاهرتز را در باند 3.5 گیگاهرتز و حداقل باند یک گیگاهرتز را برای باندهای موج میلیمتری در نسل پنجم در نظر بگیرند؛ در غیر این صورت شبکه 5G جان نخواهد گرفت.

    وی بحث دیگر را در ارتباط با زیرساختها دانست و ابراز کرد: با توجه به اینکه پایداری 5G نزدیک به صددرصد و قرار است سرویسهای پرریسکی بر بستر آن ارائه شود، باید به مقوله زیرساختها اهمیت ویژهای داد؛ برآورد میشود اجرای پایلوت این نسل را تا 2021 – 2022 و توسعه فراگیر آن را تا 2024 – 2025 داشته باشیم.

    طاهریبخش «رساندن فیبر به محل سایت های ارتباطی»، «تجمیع دیتاسنترها» و «تعامل 5G با دیگر نسلهای قبلی» را از جمله دیگر مباحث لازم برای ورود به این تکنولوژی عنوان کرد و گفت: گذشته از تمامی این موارد، سرویسهای اپراتورها مبتنی بر تقاضاست و تا زمانیکه صنعت تقاضایی برای استفاده از ظرفیتهای 5G نداشته باشد، اپراتورهای ارتباطی برای رفتن به سمت5G ترغیب نخواهند شد.

    معاون فنی و توسعه شبکه شرکت ارتباطات سیار ایران در ادامه سخنانش و در پاسخ به سوال مدیر پنل مبنی بر ضرورت سرمایهگذاری مشترک اپراتورها برای ورود به5G یادآور شد: باید سیاستهای تشویقی در این زمینه وجود داشته باشد تا این مهم محقق شود.

    وی افزود: سرمایهگذاری مشترک را می توان در قالب دو مدل «ایجاد شرکت مشترک» یا «اجاره زیرساختهای فراهم شده توسط سرمایهگذاری ثالث» پیش برد و در مباحث مرتبط با فرکانس هم می توان RAN Sharing را به اجرا گذاشت.

    طاهری بخش تصریح کرد: با این حال چشمانداز روشنی برای همکاری اپراتورها حول محور این تکنولوژی قائل نیستیم، مگر اینکه رگولاتوری سیاستهای تشویقی نظیر کاهش تسهیم درآمدش از 31 به 5 درصد یا تخصیص فرکانس بیشتر به اپراتورها را پیاده سازی کند.

    در این نشست تخصصی معاون امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز حضور داشت.

    برچسب ها
    پورسعیدخلیلی
    مطالب مرتبط
    مطالب مرتبط بیشتر