«شناسه کالا» ابزار مناسب علیه قاچاق کفش

عصر کالا- عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش با بیان اینکه شناسه کالا، ابزار مناسبی برای مبارزه با قاچاق کفش محسوب می‌شود، گفت: بخش زیادی از کفش قاچاق، از طریق مناطق آزاد و به روش‌های گوناگونی مثل کالای همراه مسافر و ته‌لنجی وارد کشور می شود.

چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱:۰۰

«شناسه کالا» ابزار مناسب علیه قاچاق کفش

به گزارش پایگاه خبری«عصرکالا» به نقل از تسنیم ، علی لشکری عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش درباره ضرورت اجرایی شدن طرح شناسه کالا در صنعت کفش عنوان کرد: طرح شناسه‌دار کردن کفش، یک ابزار عالی برای مبارزه با قاچاق این کالا محسوب می‌شود اما بدیهی است که این طرح باید با ملاحظات خاصی اجرایی شود.

وی افزود: در گام اول طرح شناسه کالا، ابتدا باید از کفش‌های وارداتی آغاز کرد و در گام‌های بعدی به سراغ محصولات برند و سایر تولیدات داخلی رفت، همچنین در اجرای این طرح بایستی اولویت‌‎بندی قیمتی به عنوان یک مؤلفه مهم در نظر گرفته شود.

2 پیش‌نیاز شناسه‌دار شدن صنعت کفش

این فعال صنعت کفش، 2 پیش‌نیاز مهم برای اجرای شناسه کالا را برشمرد و عنوان کرد: اولا؛ ضروری است که کفش‎های گران‌قیمت همچون ایمنی، چرمی و سازمانی در اولویت شناسه‌دار کردن قرار گرفته و کفش‎های با ارزش پایین‌تر مثل چکمه و صندل در اولویت بعدی قرار گیرد.

وی ادامه داد: فرهنگسازی لازم و آموزش به اتحادیه و اصناف مرتبط با صنعت کفش بایستی از طریق رسانه‌های جمعی صورت گیرد تا کلیه تولیدکنندگان و توزیع‌کنندگان کفش با مزایا و چگونگی اجرای طرح شناسه کالا آشنا شوند.

عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان موظفند در فرآیند شناسه کالا حداکثر همکاری را با دستگاه‌های ذیربط انجام دهند، هشدار داد: باید توجه داشت این کار با دستورات آنی و رویکرد بخشنامه‌ای قابل اجرایی نیست چراکه در حال حاضر نزدیک به 12هزار واحد تولیدی و بیش از 50  هزار واحد توزیع صنعت کفش با طیف متنوع محصولات در کشور در حال فعالیت هستند.

قاچاق‌فروشان در آلمان و ترکیه پلمپ می‌شوند

وی با بیان اینکه فروشگاه‌های کفش قاچاق‌فروش درکشورهای آلمان و ترکیه تعطیل می‌شوند، بیان کرد: ما در زمینه مبارزه با قاچاق کم‌کاری کرده‌ایم اما باید پذیرفت که یک‌روزه هم نمی‌توانیم قاچاق را ریشه‌کن کنیم.

لشکری با بیان اینکه فروشگاه‌هایی که در برابر شناسه کالا مقاومت می‌کنند باید توسط سازمان امور مالیاتی مورد تنبیه و برخورد قرار بگیرند، افزود: در کنار تنبیه، لازم است واحدهایی که در دوران جنگ اقتصادی در عین قانون‌مداری، با تمام توان خود در خدمت تولید کشور هستند، مورد مشوق‌‎های مالیاتی قرار بگیرند.

عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش با بیان اینکه کفش مانند میلگرد آهن نیست که بتوان به راحتی الزام نصب شناسه کالا بر تمامی محصولات را اجرایی کرد، اظهار داشت: شناسه‎دار شدن صنعت کفش یک فرآیند زمان‌بر و بلند مدت است، از سوی دیگر فعالان این صنعت با مشکلات متعددی در زمینه هزینه‌های تولید، مواد اولیه و نرخ ارز مواجه هستند، بنابراین نباید با تصمیمات غلط مشکلات مضاعفی را به آنان تحمیل کرد.

مناطق آزاد در نقش«سکوی قاچاق» فرو رفته‌اند!

وی ذهنیت فعالان صنعت کفش درباره مناطق آزاد را محلی برای توزیع کفش‌های قاچاق به سرزمین اصلی دانست و گفت: به اعتقاد بنده، عمده قاچاق کفش به کشور، از طریق مناطق آزاد و به روش‌های گوناگون از جمله کالای همراه مسافر و ته‌لنجی صورت می‌گیرد.

لشکری ادامه داد: آمار و مستنداتی از سوی دبیرخانه مناطق آزاد درباره میزان صادرات کفش مشاهده نکرده‌ایم و لذا خواستار شفافیت تراز تجاری صنعت کفش در این مناطق هستیم.

این فعال صنعت کفش با اشاره به اینکه عملکرد مناطق آزاد از استانداردهای بین المللی فاصله دارد، گفت: مناطق آزاد در دنیا دارای معافیت‌های گمرکی و مالیاتی هستند اما طبق استانداردهای بین‌المللی، مواد اولیه وارداتی به این مناطق باید صرف تولید و صادرات کالای نهایی از مبدا همان مناطق ‌شود، این در حالی است که در کشور ما، مواد اولیه ارزان عمدتا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی قاچاق می‌شوند.

لشکری با تاکید بر اینکه کفش‌های ایرانی کاملا نیازهای شب عید را پوشش می‌دهد، بیان کرد: واردات رسمی کفش در سال 97 نزدیک به 8 میلیون دلار بوده که در مقایسه با آمار سال 96، 78درصد کاهش پیدا کرده است.

بیش از 85 درصد مواد اولیه کفش تولید داخل است

وی ادامه داد: بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرکات کشورهای صادرکننده به ایران، میزان صادرات کفش به کشور در سال 2017 بیش از 330 میلیون دلار و در سال 2018 نزدیک به180میلیون دلار بوده که این ارقام حاکی از کاهش 46درصدی واردات کفش به ایران در سال گذشته است.

عضو هیئت مدیره جامعه صنعت کفش این کاهش واردات و قاچاق را نتیجه «عزم جدی مبارزه با قاچاق در دستگاه‌های ذی ربط» و «افزایش نرخ ارز» دانست.

لشکری با اشاره به اینکه کاهش واردات و مبارزه با قاچاق موجب آن شد که صنعت کفش گام‌های بزرگی در زمینه شکوفایی تولید داخلی مخصوصا در حوزه کفش‌های ورزشی بردارد، خاطرنشان کرد: بیش از 85 درصد مواد اولیه کفش در داخل کشور تولید می‌شود.

وی در پایان گفت: خوشبختانه در سال جاری موفق به داخلی‌سازی یک ماده اولیه مهم صنعت کفش به نام «پلی اوریتان» شده‌ایم.

 بر اساس اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هفته گذشته، مهلت عرضه کفش و اجزا پوشاک خارجی فاقد شناسه به اتمام رسیده و هرگونه عرضه کفش و اجزا پوشاک (از جمله کیف، کمربند و…) فاقد شناسه در سطح عرضه بر اساس بند ذ ماده 2 و ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قاچاق محسوب می‌شود.

برچسب ها

کفش‌
مطالب مرتبط بیشتر
اعطای زمین و وام به تولیدی های کیف و کفش برای انتقال به قرچک شرکت چینی کفش های متحرک ساخت ماده گرافنی برای جذب رطوبت کفش ها ابداع شد کفش فوتبال ایرانی قادر به رقابت با برندهای جهانی نیست افزایش ۱۵ درصدی قیمت کفش رفع خستگی‌های شغلی با تغییر در طراحی کفش‌ها تامین ارز تولید و واردات کفش کلید خورد حل مشکلات صنعت کفش تا دو ماه آینده چرا بیش از نیمی از تولیدکننده‌های کفش تعطیل هستند؟ کفاشان مواد اولیه تولید ندارند کفش های هوشمند مجهز به GPS ساخت کفشی با بازیافت آدامس کفش فوق سبک تولید شد تخفیف ۳۰درصدی کیف و کفش و ۲۵درصدی فرش در اردیبهشت‌ماه کفش ملی با سرمایه گذاری یک شرکت خارجی احیا می شود راه اندازی ۳۰۰ فروشگاه مختص عرضه کفش داخلی کفش هوشمند ایرانی طراحی شد چین بزرگ‌ترین واردکننده کفش و پوشاک جهان است کفش دوستدار محیط زیست با جلبک تولید شد سبک و سریع ترین کفش ورزشی دنیا تولید شد کفش هوشمندی که احتمال سقوط صاحبش را هشدار می دهد تولید اولین کفش های کاملا ضدآب دنیا فروش گرانترین کفش زنانه جهان در دبی+عکس ایران بزرگترین تولید کننده کفش خاورمیانه است تولید و صادرات کفش برند معروف ایتالیایی در ایران تنها ۲۵۰ برند معروف کفش و پوشاک در تهران مجوز دارند آنیا، اسکیت پاشنه بلند! +تصاویر کفش ماژولی با رویه قابل شستشو ساخته شد طراحی چکمه فضانوردی توسط شرکت البسه ورزشی ساز ناکوک صنعت کیف و کفش در ایران نایکی کفش‌هایش را اینستاگرام هم می‌فروشد برنامه تولید ۲۱۰ میلیون جفت کفش ایرانی کفش‌های زنانه زیبا با الهام از مناظر طبیعی + تصاویر این کفش را به ۱۰۱۲۵ شیوه مختلف بپوشید آخرین وضعیت صنعت نساجی ابداع «تعدیل‌کننده مکانیکی دمای درون کفش» توسط مبتکر ایرانی کتانی‌های ایرانی به اسم برند خارجی به فروش می‌رسند کمیاب‌ترین محصول اپل تا چند روز دیگر به مزایده‌ گذاشته می‌شود نایکی بندهای جدیدی را برای ساعت هوشمند اپل معرفی کرد کفش‌های وطنی‌ام کو؟ فروش کتانی های ایرانی به نام برندهای خارجی کفش سوپر هوشمند، سوپر قدرتمند تولید کفش با قابلیت شخصی سازی کامل ممکن شد کفشی از جنس ذرت به بازار می آید مردی با درازترین کفش های دنیا +تصاویر فروش بیش از ۱۰ میلیون دلار کفش‌ خارجی در مغازه‌ها ورود کفش‌های چاپ ۳ بعدی به بازار ورود کفش‌های چاپ ۳ بعدی به بازار
برگشت به بالا