ایران به استقبال ۵G می‌رود/ سرعت ۱۰۰گیگی با نسل پنجم موبایل

عصر کالا- ایران قرار است از سال دیگر تکنولوژی نسل پنجم (۵G) را به صورت محدود تست کند تا پس‌ از آن همزمان با سایر کشورهای دنیا، در سال ۲۰۲۲ این فناوری به مصرف عموم کاربران برسد.

يکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۶:۰۰

ایران به استقبال ۵G می‌رود/ سرعت ۱۰۰گیگی با نسل پنجم موبایل

به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از مهر، گروه دانش و فناوری؛ معصومه بخشی پور: انتقال سریع اطلاعات با پنجمین نسل ارتباطات موبایل، تعریفی است که برای تکنولوژی 5G به کار گرفته می‌شود. چراکه این تکنولوژی پتانسیلی دارد که می‌تواند اطلاعات را تا 40 برابر سریع‌تر از نسل چهارم موبایل که هم‌اکنون در اختیار کاربران تلفن همراه است، جابجا کند.

به همین دلیل کشورهای مختلف برای ورود این فناوری آماده می‌شوند و پیش‌بینی می‌شود که نسخه پنجم شبکه تلفن سیار در دنیا از سال 2020 عرضه شود و تا 5 سال دیگر اکثر اپراتورهای فعال در حوزه ارتباطات بی‌سیم، شبکه 5G راه‌اندازی کنند. این فناوری با قابلیت اتصال بی‌قیدوشرط به اینترنت، زندگی افراد را به‌کلی متحول خواهد کرد.

افزایش نرخ انتقال اطلاعات و سرعت، در کنار کاهش تأخیر در ارسال اطلاعات، مهم‌ترین ویژگی‌های شبکه نسل پنجم موبایل است که می‌تواند به کارآمدی اپلیکیشن‌های مرتبط با اینترنت اشیا نیز کمک کند و در نهایت پیش‌بینی‌شده که با 5G شاهد رشد 250 برابری اتصال اشیا و دریافت موجی از اطلاعات باشیم. به این ترتیب هدایت ماشین‌های خودکار، ایجاد شبکه هوشمند حمل‌ونقل و رسیدن به زندگی هوشمند به معنای واقعی، تا کمتر از 5 سال آینده دور از ذهن نخواهد بود.

5G زندگی ما را دگرگون می‌کند!

با فراگیر شدن فناوری 5G مسلماً زندگی ما تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و دامنه این تأثیرات با افزایش سرعت اتصال از خودروهای هوشمند و شهر و خانه هوشمند تا رسیدن به مفاهیمی واقعی از آینده‌، از جمله واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، سلامت و پزشکی از راه دور و آموزش از راه دور، گسترش می‌یابد.

به این معنی که در آینده با فناوری 5G همه‌چیز به شبکه متصل می‌شود و کارشناسان معتقدند که 5G شتاب تغییرات در حوزه‌های گوناگون تکنولوژی را سرعت می‌دهد و این پیش‌بینی جالب که در سال 2025 مفهومی مانند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده کاملاً ملموس است، به حقیقت می‌پیوندد. به این ترتیب با نسل پنجم ارتباطات، به راحتی می‌توان با نصب یک دوربین کوچک روی هر چیزی، داده‌هایی با سرعت بالا دریافت کرد و از این داده‌ها در سیستم‌های مختلف بهره برد.

پردازش اطلاعات توسط هوش مصنوعی در سیستم‌های خودران از دیگر ویژگی‌های نسل پنجم ارتباطات سیار است که کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با ظهور آن دیگر نیازی به مالکیت خودرو نیست و به دلیل تولید اتومبیل‌های خودران با سنسورهای بسیار و نیز اضافه شدن تاکسی ربات‌ها، از تعداد خودروهای موجود کاسته می‌شود.

در همین حال سیستم‌های مدیریت ترافیک مبتنی بر هوش مصنوعی و ارتباطات سریع لحظه‌ای با 5G، شیوه جابجایی در شهرها را متحول می‌کنند و شبکه‌های هوشمند توزیع برق، میزان بهره‌وری انرژی را افزایش می‌دهند.

نقشه راه فناوری 5G تا 3 ماه دیگر آماده می‌شود

با توجه به تلاش کشورها برای استقبال از فناوری 5G، حسین فلاح جوشقانی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی  در مورد اقداماتی که ایران برای پیشواز ورود نسل پنجم ارتباطات در نظر گرفته است، توضیح می‌دهد.

وی گفت: با توجه به مطالعات صورت گرفته در حوزه فناوری 5G و الزامات ورود به این تکنولوژی، 7 موضوع را در دستور کار قرار دادیم و برای اجرا و پیگیری این موارد کارگروهی با حضور اپراتورهای موبایل و مسئولان ذی‌ربط در رگولاتوری تشکیل شده است.

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه نخستین موضوع مربوط به طیف فرکانسی مناسب نسل پنجم ارتباطات است که بتواند اینترنت بالای یک گیگابیت بر ثانیه را پوشش دهد، گفت: بر این اساس باید روی باند فرکانسی 3500 گیگاهرتز و طیف فرکانسی 700 و 800 گیگاهرتز تمرکز کنیم که در این زمینه در حال بررسی جوانب هستیم.

وی از تدوین نقشه راه ورود به فناوری نسل پنجم ارتباطات تا 3 ماه آینده خبر داد و گفت: در همین حال با استفاده از این نقشه راه می‌توانیم جوانب مربوط به زیرساخت‌های ارتباطی موردنیاز را به دست آوریم. چرا که در فناوری 5G علاوه بر آنتن‌های BTS ، نیازمند زیرساخت‌های مبتنی بر فیبر نیز هستیم تا بتوانیم به مشترکان اینترنت با سرعت‌بالای یک گیگابیت بر ثانیه ارائه کنیم. این موضوع نیازمند داشتن زیرساخت‌های قوی است.

فلاح جوشقانی تدوین نقشه راه، تعریف مدل تجاری، سیاستگذاری کلان، مقررات گذاری در این حوزه و مقررات گذاری برای تعامل با سایر حوزه‌ها، تدوین راهکارهای مربوط به فرصت‌های کسب‌وکار و نیز تربیت متخصصان در زمینه 5G را از مهم‌ترین موضوعات این کارگروه عنوان کرد و گفت: با وجودی که پیش بینی جهانی نشان می‌دهد که 5G در سال 2020 به‌صورت جدی در دنیا آغاز به کار خواهد کرد و پیش‌بینی می‌شود این فناوری تا سال 2022 فراگیر شود، تهیه طرح تجاری (بیزینس پلن) برای بهره‌گیری از این فناوری در کشور در دستور کار این کارگروه قرار دارد و با همکاری اپراتورها نهایی می‌شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در این طرح باید مشخص شود مدل اقتصادی و هزینه‌ای 5G چگونه خواهد بود و اپراتور چه مزیتی برای مشترکان ارائه می‌دهد و چه مزیتی دریافت می‌کند.

معاون وزیر ارتباطات گفت: در زمینه مقررات گذاری برای این حوزه و تعامل با سایر حوزه‌ها نیز رگولاتوری در حال تنظیم ضوابط مربوطه است تا به موضوعاتی مانند کسب‌وکار، تعامل با رگولاتورهای سایر حوزه‌ها از جمله بورس و انرژی، بازار اپراتورها، مقررات زدایی و رفع موانع کسب‌وکار در چارچوب قوانین مشخصی پرداخته شود.

نیروی متخصص برای 5G تربیت می‌شود

رئیس رگولاتوری در همین حال از برنامه‌ریزی برای به اشتراک‌گذاری دانش (knowledge SHARING) نسل پنجم ارتباطات سیار خبر داد و گفت: تا 3 ماه آینده شرایطی مهیا می‌شود که متخصصان این حوزه بتوانند دانش مربوط به 5G را فرابگیرند. در این زمینه قصد ترتیب نیروی متخصص 5G را داریم.

وی در مورد برنامه زمان‌بندی برای اجرای 5G نیز گفت: پیش‌بینی ما این است که تا 3 ماه آینده نقشه راه (ROAD MAP) این فناوری تکمیل شود و تا یک ماه آینده نیز می‌توانیم سیاست‌های کلان گذار به 5G را تدوین کنیم؛ در نهایت تا یک سال آینده برنامه عملیاتی این فناوری (ACTION PLAN) را به مرحله اجرا بگذاریم.

طبق مطالعات مشخص‌شده است که حرکت به سمت فناوری 5G برخلاف فناوری 4G که در امتداد 3G بود، نیازمند تغییر پارادایم و الگو است، چرا که بسیاری از زیرساخت‌های ارتباطی کشور و تجهیزات، متأثر از 5G خواهند شدفلاح جوشقانی بابیان اینکه برنامه گذار از نسل چهارم ارتباطات (4G) به سمت نسل پنجم (5G) بر مبنای مطالعات تطبیقی که از سوی مرکز تحقیقات مخابرات ایران انجام‌شده در حال پیش روی است، گفت: طبق این مطالعات مشخص‌شده است که حرکت به سمت فناوری 5G برخلاف فناوری 4G که در امتداد 3G بود، نیازمند تغییر پارادایم و الگو است. چرا که بسیاری از زیرساخت‌های ارتباطی کشور و تجهیزات، متأثر از 5G خواهند شد.

وی افزود: این فناوری همچنین نیازمند سرمایه‌گذاری مناسب است و ما برای آنکه بخواهیم همراه با دنیا در حیطه این فناوری حرکت کنیم، باید بتوانیم تا پایان سال 2020 به نتیجه نهایی در زمینه این فناوری برسیم.

معاون وزیر ارتباطات در مورد تجهیزاتی که نیاز است برای این فناوری به کار گرفته شود و نیز محدودیت‌هایی که تحریم‌ها ایجاد کرده‌اند، گفت: بحث تحریم نیز یکی از مشکلاتی است که برای ارائه خدمات 5G با آن مواجه خواهیم بود. چرا که بسیاری از تجهیزات این تکنولوژی نیازمند همکاری «وندورهای» بین‌المللی و هزینه‌های بالا است که مشکل تحریم‌ها اجازه این همکاری را نمی‌دهد و باید برای آن تدبیری اندیشید؛ اما از سوی دیگر می‌توان به تحریم‌ها به‌عنوان فرصتی نگاه کرد و از توان تولیدات داخلی نیز بهره گرفت.

5G تلفیقی از توانمندی داخلی و بین المللی

معاون وزیر ارتباطات گفت: در بخش زیرساخت شبکه، تجهیزاتی مانند سیستم انتقال و فیبر را می‌توان از توان داخلی تهیه کرد و ظرفیت خوبی در کشور برای تولید این تجهیزات وجود دارد اما مشکل ما در حوزه تجهیزات رادیویی و شبکه دسترسی است که باید این تجهیزات را به‌صورت ارزی وارد کشور کنیم. البته بخش‌هایی را می‌توان با تغییر نرم‌افزاری شبکه، به سمت نسل 5 برد اما در مجموع برای تجهیز شبکه ارتباطی کشور به نسل 5 ارتباطات، نیازمند تلفیق توانمندی داخلی و بین‌المللی هستیم.

وی در مورد اینکه ممکن است مجوز فعالیت جدید مبنی بر اپراتور نسل پنجم صادر شود، گفت: با توجه به‌اندازه بازار و فضای رقابتی موجود، استدلالمان این است که 3 اپراتور موبایل برای ارائه خدمات در این بازار کافی است و اگر اپراتور دیگری بخواهد وارد این فضا شود نیازمند سرمایه‌گذاری و ایجاد شبکه از نقطه اول است که به نظر می‌رسد منطق اقتصادی نداشته باشد. از سوی دیگر برای ارائه این خدمات، می‌توان از ظرفیت اپراتورهای موبایل مجازی (MVNO) نیز استفاده کرد.

فلاح جوشقانی چالش دیگر ورود 5G به کشور را کمبود طیف فرکانسی عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون نیز برای بهبود کیفیت خدمات‌دهی اپراتورها، با کمبود فضای فرکانسی مواجه هستیم و در صورت ورود 5G نیز به‌مراتب این مشکل بیشتر می‌شود. بر این اساس نیازمند آن هستیم که باند فرکانسی 700-800 گیگاهرتز که هم‌اکنون در اختیار سازمان صداوسیما است، آزاد شود.

رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات گفت: برنامه‌مان این است که از سال آینده، 5G را به‌صورت محدود و هات اسپات از برخی نقاط اقتصادی آغاز کنیم و به‌مراتب با سرمایه‌گذاری اپراتورها و به‌روزرسانی شبکه، بتوانیم سرویس‌های مرتبط با این تکنولوژی را به مردم ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه نحوه اجرا، میزان سرمایه‌گذاری و حرکت از نسل 4 به نسل 5 ارتباطات سیار همچنان یکی از موضوعات اصلی کنفرانس بین‌المللی GSM است و کشورها هنوز به راهکار واحد، مشترک و مشخصی دراین‌باره نرسیده‌اند، اضافه کرد: فرآیند کلی مواجه‌شدن با این فناوری مشخص است، اما اینکه با توجه به امکانات و سرمایه‌گذاری چگونه پیش برویم، سناریوهای مختلفی دارد.

فلاح جوشقانی در مورد ویژگی‌های متفاوت تکنولوژی 5G که می‌تواند انقلابی در دسترسی به خدمات اینترنتی ایجاد کند، گفت: مهم‌ترین ویژگی این تکنولوژی کاهش تأخیر در زمان دسترسی به ارتباط است. به نحوی‌که دریافت اینترنت به‌طور متوسط با تأخیر 30 تا 40 میلی‌ثانیه در 4G همراه است، با 5G می‌توان این میزان تأخیر را به زیر یک میلی‌ثانیه رساند. به همین دلیل و با توجه به‌سرعت بسیار بالای دسترسی به اینترنت در این تکنولوژی، 5G می‌تواند برای سرویس‌های M2M (ماشین به ماشین)، کنترل ترافیک و امثال این‌ها بسیار مؤثر واقع شود.

مهم‌ترین ویژگی تکنولوژی 5G کاهش تأخیر در زمان دسترسی به ارتباط است. به نحوی که در نسل 4 موبایل دریافت اینترنت به‌طور متوسط با تأخیر 30 تا 40 میلی‌ثانیه همراه است اما با 5G می‌توان این میزان تأخیر را به زیر یک میلی‌ثانیه رساندوی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود به‌طور متوسط اینترنت نسل 5 با افزایش سرعتی که دارد به یک تا 10 گیگابیت بر ثانیه برسد و ما امیدواریم بتوانیم در کشورمان به میانگین سرعت یک گیگابیت بر ثانیه برسیم، اضافه کرد: این در حالی است که میانگین سرعت اینترنت 4G در دنیا 100 مگابیت بر ثانیه است که در ایران به‌طور متوسط 27 تا 28 مگابیت بر ثانیه است و تا 80 مگابیت بر ثانیه نیز تجربه شده است.

رئیس رگولاتوری با بیان اینکه همگرایی ترافیک ثابت و سیار اینترنت ازجمله ویژگی‌های 5G است، گفت: این سرویس در بخشی از شبکه رادیویی آغاز می‌شود و به سمت شبکه فیکس (فیبر) حرکت می‌کند که به همین دلیل، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فنی این فناوری، همگرایی ترافیک ثابت و سیار است. به همین دلیل پای هر آنتن BTS نیازمند تجهیزات فیبر هستیم. از سوی دیگر این میزان سرعت اینترنت، نیازمند پهنای باند بالا و ایجاد ظرفیت زیرساختی و طیف فرکانسی است.

محدودیتی برای ارائه پهنای باند به 5G نداریم

در این زمینه سجاد بنایی نایب رئیس هیئت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت نیز  تأکید کرد: هر میزان پهنای باندی که اپراتورهای موبایل برای 5G نیاز داشته باشند از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت در اختیارشان قرار می‌گیرد.

وی گفت: نسل پنجم ارتباطات بیشتر بر تجهیزات لایه دسترسی (اکسس) متمرکز است که در این زمینه اپراتورهای موبایل باید بتوانند این تکنولوژی را به‌روز کنند؛ اما در حوزه شبکه انتقال و دیتا که مربوط به زیرساخت‌های ارتباطی می‌شود، شرکت ارتباطات زیرساخت محدودیتی در ایجاد ظرفیت‌های مدنظر ندارد.

نایب رئیس هیئت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت بابیان اینکه در 5G بیشترین موضوع متمرکز بر محدودیت‌های حجم تأمین اینترنت است ادامه داد: چرا که شبکه‌ای که تاکنون در بهترین حالت ممکن اینترنتی با سرعتی 100 مگابیت بر ثانیه ارائه می‌داد، قرار است حداقل اینترنتی با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه بدهد. در این راستا نیاز به پهنای باند شبکه انتقال وجود دارد که زیرساخت و بک‌بون آن آماده است.

بنابی ادامه داد: هم اکنون ظرفیت شبکه زیرساخت ارتباطی کشور 5 برابر مصرف فعلی است و ما همچنان نیز در حال‌توسعه این شبکه هستیم. برای رسیدن به 5G باید محدودیت سمت لایه تجهیزات دسترسی را برطرف کنیم. چرا که این تکنولوژی یک تکنولوژی در لایه دسترسی (اکسس) محسوب می‌شود.

سرعت در حال رشد شبکه‌های 5G در دنیا نشان‌دهنده شور و شوق ارائه دهندگان خدمات و مصرف‌کنندگان برای ورود این تکنولوژی است؛ چرا که 5G تأثیر مثبتی بر زندگی و کسب‌وکار مردم خواهد داشت و به دستاوردی فراتر از اینترنت اشیا (IoT) و انقلاب صنعتی چهارم تبدیل خواهد شد. در همین حال حتی تصور شده که در مدت 5 سال آینده، یک سوم تمام شبکه‌های تلفن همراه به 5G مجهز شوند.

از این رو دستیابی به مزایای کامل این فناوری همزمان با دنیا، نیازمند ایجاد یک اکوسیستم جامع است که درکنار این تکنولوژی، موضوعات مربوط به ضوابط، قوانین و مقررات، نظارت، امنیت و مباحث اقتصادی نیز دیده شود.

برچسب ها

اینترنت۵جی
مطالب مرتبط بیشتر
باید در حوزه ۵G حرفی برای گفتن داشته باشیم تصویر موبایل ۵G جدید سامسونگ فاش شد نصف بازار موبایل های ۵G جهان در اختیار سامسونگ استرالیا برای توسعه شبکه ۵G سراغ نوکیا رفت تدوین طرح کلان فناوری ۵G وارد فاز برنامه ریزی شد کیفیت اینترنت موبایل اپراتورها همچنان مشکل‌زا قیمت آیفون ۵G بالا نیست؛ نگران نباشید! تا سال ۲۰۲۵ خبری از شبکه ۵G نیست! اینترنت از کجا می‌آید؟ به کجا پول می‌دهیم؟ گوشی‌های ۵G دو سیم‌کارت می‌شوند سایه تاریک تهدیدهای امنیتی بر اینترنت اشیا میزان استفاده اینترنت برای نخستین بار از تلویزیون پیشی گرفت حداقل ۴ میلیون دلار خسارت روزانه برای ایران سبقت اپل از سامسونگ و هواوی با شبکه ۵G خیالتان از امنیت شبکه ۵G راحت نباشد! اینترنت پر سرعت در قطب شمال فراهم شد ایران از نظر اینترنت ارزان چهارمین کشور در جهان است شبکه ۵G؛ یک فاجعه استراتژیک در تاریخ آمریکا! ۵G در خدمت بهبود ساختار اقتصادی چین اینترنت چگونه زمین را می‌ک‍ُشد؟ عرضه یک گوشی ۵G چینی در دو ماه آینده بسته‌های اینترنتی زوار اربعین با تخفیف محاسبه می‌شود کل مسیر اربعین در عراق به اینترنت نسل سوم مجهز بود اعتراض درباره اینترنت در صدر شکایات مردمی جدیدترین فناوری‌ها در کنفرانس جهانی «اینترنت» هوآوی رکورد سرعت دانلود شبکه ۵G را شکست ۴۰ میلیون نفر در مناطق دورافتاده به اینترنت وصل می شوند ایران در حال آماده‌سازی برای جذب فناوری ۵G کوچ ۱.۵ میلیارد کاربر در جهان به شبکه ۵G! کوچ ۱.۵ میلیارد کاربر در جهان به شبکه ۵G! کاربران فیلیپینی بالاترین میزان اعتیاد به اینترنت را دارند سهم اندک گوشی‌های ۵G از بازار! اعتراض سوئیسی‌ها به توسعه شبکه ۵G ! ۵G به نیویورک می‌آید استانداردسازی نسل پنجم موبایل وارد فاز دوم شد کاربر اینترنت موبایل: ۶۲ میلیون مشترک شمار کاربران اینترنت در چین به ۸۹۰ میلیون نفر رسید کدام کشورها از گوشی‌های ۵G استقبال می‌کنند؟ کدام کشورها از گوشی‌های ۵G استقبال می‌کنند؟ شبکه ۵G در استرالیا با تحریم هواوی ضربه خواهد خورد! هوآوی تا سال ۲۰۲۰ پیشروترین شرکت در بازار گوشی‌های ۵G می‌شود وای‌فای یا ۵G؛ کدام برنده هستند؟ تحریم‌ها توسعه شبکه ۵G را به تعویق می‌اندازند شکایت جدید از گوگل به علت انحصارطلبی تجاری برنامه‌ای برای افزایش قیمت اینترنت وجود ندارد منع ما از بازار نسل پنجم موجب ناامنی می‌شود پوستر موبایل ۵G جدید سامسونگ فاش شد تبلیغات مازاد منجر به افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی می‌شود اعلام وضعیت و کیفیت شبکه اینترنت به مردم هوآوی تا سال۲۰۲۰ به رکورد عرضه‌ی دو میلیون ایستگاه مخابراتی۵G می‌رسد اینترنت کوانتوم؛ انقلاب ارتباطی آینده برنامه جدید ویتنام برای توسعه اینترنت ۵G برنامه جدید ویتنام برای توسعه اینترنت ۵G ویتنام بدون هواوی اینترنت۵G را توسعه می دهد ابداع فناوری کاهش مصرف باتری در شبکه های نسل پنجم موبایل قاب گوشی اتصال به شبکه ۵G را مختل می‌کند؟ قاب گوشی اتصال به شبکه ۵G را مختل می‌کند؟ نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد گوشی ۵G نوکیا با نصف قیمت عرضه می‌شود! عبور مشترکان اینترنت ثابت ایران از مرز ۹ میلیون قدیمی‌ترین دوربین وب جهان خاموش می‌شود روسیه شبکه ۵G را برای کاربردهای نظامی و امنیتی می‌خواهد کره جنوبی بیش از ۲ میلیون کاربر ۵G دارد ترکیه به بیشترین سرعت اینترنت ۵G دست یافت! اختلاف با کره‌جنوبی، برنامه‌های ژاپن برای توسعه ۵G را عقب می‌اندازد یک لپ‌تاپ مجهز به شبکه ۵G در راه است! صنعت گیم؛ چاله تاریک امنیت سایبری نام گوشی‌های ۵G تغییر می‌کند؟ همکاری غول‌های آمریکایی و چینی برای توسعه ۵G ۵G شاخ اپل را می‌شکند؟ کدام شرکت نخستین تراشه مجهز به ۵G را معرفی می‌کند؟ کاربران ایرانی چقدر از اینترنت نسل سه و چهار استفاده می‌کنند؟ رویدادهای ورزشی؛ نخستین تجربه کاربران از شبکه ۵G شبکه ۵G در استرالیا برقرار شد شبکه ۵G در استرالیا برقرار شد مصرف اینترنت گوشی خود را کنترل کنید امارات در یک قدمی برقراری اینترنت ۵G گوشی‌های هوشمند ۵G بازار را تصاحب خواهند کرد! سرعت شبکه ۴G هنوز پایین‌تر از حدی است که باید باشد لزوم استفاده درست از اطلاعات فضای مجازی/ بهره‌گیری از اینترنت امن اینترنت پرسرعت ۵G پزشکی را متحول می‌کند؟ اختلالی در اینترنت کشور نداریم راهکاری برای دور زدن تحریم های اینترنتی تراشه ۵G مدیاتک چه زمانی عرضه می‌شود؟ هنگام خرید از سایت‌های اینترنتی دقت کنید محبوب‌ترین وب‌سایت‌های جهان کدامند؟ امریکا اینترنت را قطع کند، دسترسی به سایت‌های خارجی قطع می‌شود ارتباط اعتیاد کاربران به اینترنت و بی‌خوابی آسیب پذیری دو مرورگر اینترنتی ۵ جی چه فرقی با ۴ جی دارد؟ ۵ جی چه فرقی با ۴ جی دارد؟ با این جعبه نارنجی در هر کشوری آنلاین باشید به اینترنت کودکان چه گذشته است؟ همکاری غول‌های مخابراتی آمریکا و سوئد برای اینترنت‌ اشیاء چند راهکار برای کنترل فعالیت کودکان در اینترنت کدام کشورها بیشترین سرعت اینترنت همراه در جهان را دارند؟ پهنای باند اینترنت در استان بوشهر ۱۴ برابر شد همراه اول نخستین مودم ارتباطی اینترنت اشیا را راه انداخت شاتل موبایل طرح جدید اینترنت رایگان ارائه کرد چگونه مصرف اینترنت همراه گوشی را کاهش دهیم؟ تعرفه‌های اینترنت تا پایان تابستان آزادسازی می‌شود اصلاح تعرفه اینترنت تا پایان تابستان راه‌های کاهش مصرف اینترنت گوشی تلفن همراه چیست؟ سیستمی که تماس با موبایل هنگام رانندگی را ردیابی می کند قابلیت جدید مرورگر فایرفاکس اعلام شد مقاومت در بازار تلفن همراه به سبک فروشگاه های اینترنتی تلاش برای حذف اینتل در تولید تراشه‌های اپل هواوی زمان معرفی تراشه‌های شبکه ۵G را اعلام کرد تعرفه اینترنت آزاد چقدر است؟ نسل پنجم اینترنت کامل شد چطور جلوی رومینگ‌های سرسام‌آور را بگیریم؟ نحوه‌ مدیریت و کاهش مصرف اینترنت در اندروید تعرفه جدید رومینگ موبایل با روسیه در ایام جام‌جهانی اعلام شد چگونه اینترنت گوشی را به لپ‌تاپ انتقال دهیم؟ تراشه ویژه‌ی مودم‌های اینترنت ۵G در راه است شناسایی چالش‌های بزرگ اینترنتی معرفی یک خودروی کالارسان بدون راننده توسط "علی‌بابا" ساخت نسل جدید سیستم عامل لینوکس برای امنیت اینترنت اشیاء چگونه بدون نیاز به اینترنت از نقشه گوگل استفاده کنیم؟ افزایش کیفیت ارائه خدمات اینترنت دانلود ۵.۳۷ OpenSignal؛ بهترین نقطه آنتن دهی اینترنت اطراف خود را بیابید کدام قاره در توسعه اینترنت ۵G عقب‌افتاده‌تر است؟ مرورگر اینترنت اکسپلورر، دام جدید هکرها سامسونگ موبایلی بدون دسترسی به اینترنت برای دانشجویان ساخت اپلیکیشن‌های تولید شناسه‌های جعلی حذف می‌شود رکورد جدید درآمد بازار جهانی ۴G در سال ۲۰۱۷ خبرنگاران «اینترنت بدون فیلتر» دریافت می‌کنند آمار دستگاه های هوشمند خانگی تا ۲۰۲۰ خریداران سیم‌کارت مواظب هزینه‌های اضافه باشند ۶روش برای افزایش سرعت اینترنت اینترنت در سال ۹۷ گران نمی‌شود هواوی از روند رو به رشد تجاری‌سازی ۵G می‌گوید نوکیا؛ پیشگام در اینترنت اشیاء و شهر هوشمند اینترنت ۵گیگابیتی در راه است شکایت از نصب آنتن‌های موبایل را به کجا باید برد؟ برقراری نسل پنجم اینترنت در المپیک زمستانی کره جنوبی تفاهم با ۲ شرکت برای واگذاری اینترنت خانگی چه‌کسی هزینه حذف کدهای USSD را می‌پردازد؟ ویژگی جدید موزیلا برای اجتناب از ردیابی اطلاعات کاربر با این برنامه از میزان رعایت حریم شخصی در سایت ها مطلع شوید رونق کسب و کار با گسترش فروشگاه های اینترنتی "اینترنت رایگان ماهواره‌ای" به‌زودی عرضه می‌شود تولید گوشی سازگار با نسل پنجم شبکه های همراه اینترنت ماهواره ای رایگان برای خاورمیانه ارائه می شود کف قیمت ماهانه اینترنت کاهش یافت احتمال عرضه گوشی که از ۵G پشتیبانی می‌کند شناسایی آسیب پذیری مهم در اکثر تراشه‌های اینتل فناوری جدید ۱۰۰ برابر پرسرعت‌تر از وای فای بارگذاری غیرقانونی در آمریکا باعث یخ زدن متخلفان در منزل می شود تلاش ZTE برای برقراری اینترنت ۵G در ۶۰کشور اینترنت موبایلی یک گیگابیتی با فناوری جدید نسل چهارم راهبری اینترنت اشیا آغاز شد ارائه اینترنت فوق سریع به مسافران راه آهن در کره جنوبی کاهش استفاده از اینترنت در شب یلدا افزایش سرمایه‌گذاری برای توسعه نسل جدید اینترنت ۵G تست سرعت اینترنت از طریق پرتال مخابرات ایران ممکن شد نارضایتی از خدمات اینترنت را چطور اعلام کنیم؟ تاثیر سرعت اینترنت بر رشد اقتصادی کشور قراردادهای سابق خرید اینترنت حجمی تا زمان پایان اعتبار دارد همه شهرها تا دهه فجر ۳G و ۴G می‌شوند اینترنت ارزان شد یا گران؟ تلاش کوالکام برای دسترسی جهان به اینترنت ۵G راهکارهایی ساده برای مقابله با هک شبکه اینترنت کاهش قیمت اینترنت داخلی در شبکه ملی سامانه آمار کتابخانه‌ها آغاز به کار کرد هنگ کنگ؛ پیشتاز در برقراری نسل جدید اینترنت ۵G سرعت تضمینی اینترنت را چطور بسنجیم؟ نباید قدرت انتخاب را از مشترکان اینترنت ثابت گرفت ۲۴ کشور جدید در انتظار توییتر لایت اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات رفع ابهامات نرخهای جدید اینترنت تعرفه جدید اینترنت از فردا اعمال می‌شود آزمایش فناوری ۵G در قطار در حال حرکت ارسال تصویر نسخه یا اسم دارو با اپلیکیشن به داروخانه‌ها برای یافتن دارو تعرفه‌ های جدید اینترنت ثابت به صورت غیر حجمی از دهم آذر اجرا می شود ۱۰ آذر؛ آغاز تحولی بزرگ در عرضه اینترنت بخش ثابت روسیه ۲۰۱۸ اینترنت مستقل راه اندازی می کند گوگل خدمات جستجوی آنی عکس، خبر و ویدئو ارائه می‌‌دهد رونمایی از مجوز 'ترابرنت' نخستین بازارگاه اینترنتی حمل کالا در کشور توضیحات وزیر ارتباطات درباره محاسبه قیمت اینترنت در مدل جدید چین در یک قدمی راه‌اندازی نسل پنجم اینترنت ایران ارزان‌ترین اینترنت پرسرعت دنیا را دارد نخستین تعرفه‌های اینترنت غیرحجمی مشخص شدند هر آنچه برای امنیت مجازی لازم دارید مشکلات فنی و حقه‌های آنلاین در حراج جمعه اینترنتی هشدار درباره سرک‌کشیدن اپلیکیشن‌ها در تلفن‌های همراه باج‌افزار جدید فارسی که ۶۳۰ میلیون تومان پول می‌خواهد جزئیات تعرفه‌های جدید اینترنت+جدول ایران ارزان ترین اینترنت دنیا را دارد چادر فرار از اینترنت و جاسوسی سایبری تولید شد عرضه اینترنت در کشورهای مختلف چگونه است؟ وضعیت نفوذ اینترنت در خانوار ایرانی سرشماری می‌شود به روزرسانی تازه مرورگر فایرفاکس برای ارتقای سرعت هزینه استفاده از پیام‌رسانهای مجاز بومی مشخص شد جزئیات مصوبه جدید اینترنت پرسرعت غیر حجمی حفره امنیتی در نرم افزارهای آنتی ویروس کشف شد اینترنت غیرحجمی برای موبایل نیست مدل اینترنت غیرحجمی تصویب شد چگونه از هک شدن مودم وای فای جلوگیری کنیم؟ سرویس دهندگان اینترنت انگلیس برای خدمات بی کیفیت غرامت می‌دهند جویشگر چیست؟ اجرای آزمایشی قابلیت بوک‌مارک در نسخه وب اینستاگرام برنامه مکان یابی دقیق تر از جی پی اس از راه رسید مکالمه از طریق وای فای برای زائران اربعین ممکن شد فریب کاربران با وعده حجم رایگان اینترنت بدافزاری که اینترنت اشیا را هدف قرار می‌دهد سهم هر ایرانی از اینترنت چقدر است؟ ۱۳ روش ساده برای افزایش سرعت اینترنت شرکت مخابرات ایران هوشمند دیجیتال می‌شود "IPTV"؛ برنامه‌هایی که به میل شما پخش می‌شوند! فیبر نوری تا ۵ سال دیگر در ایران همه‌گیر می‌شود بزرگ‌ترین مرکز دیتا سنتر در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شد استفاده از استاندارد جدید برای ایمن سازی اینترنت اشیا تشریح ابعاد طرح رجیستری و خبر انتشار سند کودک و اینترنت ایران در جمع ۲۰ کشور پرکاربر اینترنت جهان نسل جدید اینترنت کی به ایران می‌رسد؟ بالون‌های نسل چهارم گوگل به آسمان رفتند ارزان‌ترین و گران‌ترین اینترنت جهان در کدام کشورهاست؟ برای تقویت ۵G چه نکاتی را می‌توان از چین آموخت تمام شبکه‌های وای فای قابل هک شد هستند پایان فروش حجمی اینترنت در روزهای آینده دانشمند ایرانی آنتن پرنده می‌سازد هدیه برای خانه‌هایی که به سرعت نور وصل می‌شوند شبکه اجتماعی ایرانی کلوب بعد از ۱۲ سال تعطیل می‌شود انتقال باقی‌مانده بسته اینترنت ممکن شد کدام کشورها ارزان‌ترین اینترنت را دارند؟ تجربه ۱۰۰ مگابیتی با فیبرهای نورانی کاهش مصرف آب کشاورزی به نصف با کمک اینترنت اشیا پرسرعت‌ترین اینترنت جهان شناسایی شد نسخه موبایلی توییتر مخصوص کاربران اینترنت کم سرعت از راه می‌رسد کوکی‌ها چرا و چگونه استفاده می‌شوند؟ اختصاص پهنای باند کم‌هزینه به بازی‌ها سرعت اینترنت به ۲۰ مگابیت برثانیه می‌رسد افزایش چشمگیر کاربران اینترنت ۵G تا سال ۲۰۲۰ اینترنت رایگان هدیه روزانه ایرانسل به حجاج جزییات اینترنت نامحدود در ایران اعلام شد +جدول جزئیات جدیدی از نحوه ارائه سرویس اینترنت نامحدود اعلام شد تغییر روش فروش اینترنت در کشور تا دو هفته آینده تلویزیون و یخچال فریزرهای اینترنت‌دار باید برچسب امنیتی از پلیس بگیرند گوگل کیپ بعد از مدت‌ها دو گزینه Redo و Undo را اضافه کرد نسخه جدید فایرفاکس با قابلیت های جدید عرضه شد آشنایی با نحوه پوشش اطلاعات در اینترنت نسل ۵ با اینترنت برای وسایلتان تصمیم بگیرید تمیز کردن دستشویی برای استفاده از اینترنت رایگان فروش اینترنت نامحدود وزارت ارتباطات واقعا "نامحدود" نیست چند روش برای پیدا کردن وای فای رایگان در مسافرت سامانه اینترنتی برای صادرات کالاهای ایرانی راه اندازی شد کارت شبکه ۱۰ گیگابیتی ایسوس به بازار عرضه شد بیشترین تهدیدات امنیتی ۲۰۱۷ کدام‌اند؟ سقوط آمریکا در رتبه بندی قدرتمندترین ابررایانه های جهان تهدیدات «خانه‌های هوشمند» و راهکارهای امن‌سازی آن خطر هک در کمین دوربین‌های اینترنتی مرگ تدریجی تلویزیون در جهان +اینفوگرافیک شایعه پولی شدن تلگرام صحت ندارد تعرفه خدمات اینترنت پرسرعت برون‌ساختمانی +جزییات کاهش ۶۰ درصدی تعرفه‌اینترنت در ۴ سال اخیر اپراتور سوم: کاهش احتمالی هزینه‌های اینترنت موبایل از مهرماه ای او ال و یاهو به تاریخ پیوستند ایرانی‌ها از چه روشی برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند طرح‌ سامانه‌های الکترونیکی تجارت امسال نهایی می‌شود طراحی بارکدهای جدید برای تشخیص مرسولات اینترنتی اینگونه مانع مصرف اینترنت توسط اینستاگرام شویم راهکاری برای افزایش سرعت اینترنت تلفن همراه قیمت اینترنت کاهش می یابد؟ حجم‌خوری اینترنت نداریم! بهترین گوشی‌های هوشمند برای گیمرها ۸ شهر کشور به فیبر نوری مجهز می شوند تغییر محاسبه حجم اینترنت رونمایی از اینترنت اشیا برای مدیریت هوشمند منابع و انرژی کاهش مصرف اینترنت سیمکارت در آیفون کاهش مصرف اینترنت سیمکارت در آیفون به روزرسانی ویندوز ۱۰ دسترسی به وای – فای را ناممکن کرد به روزرسانی ویندوز ۱۰ دسترسی به وای – فای را ناممکن کرد نرخ های جدید اینترنت همراه اول اعلام شد نرخ های جدید اینترنت همراه اول اعلام شد سرعت اینترنت کاربران ایرانی‌ تا پایان سال دوبرابر می‌شود سرعت اینترنت کاربران ایرانی‌ تا پایان سال دوبرابر می‌شود
برگشت به بالا