رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT:

باید در حوزه ۵G حرفی برای گفتن داشته باشیم

عصر کالا- اگرچه امکان بومی‌سازی تمام اکوسیستم فناوری ارتباطات و اطلاعات برای ما وجود ندارد، اما اگر بتوان بحث‌های مربوط به مدیریت سراسری منابع شبکه ارتباطی، هماهنگ‌سازی سرویس با پارامترهای شبکه ارتباطی و زیرساخت‌های نرم‌افزاری نسل پنجم شبکه ارتباطی را با کمک پردازش ابری در کشور بومی کرد، قدم بزرگی است برای این‌که ایران در سال‌های آینده در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشد.

پنجشنبه ۰۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰:۰۰

باید در حوزه ۵G حرفی برای گفتن داشته باشیم

به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از ایسنا، علیرضا یاری، رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره‌ به مسوولیت‌های پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی اظهار کرد: این پژوهشکده با هدف ارائه مشاوره به خود وزارت ارتباطات و سازمان‌های تابعه‌ راه‌اندازی شده و سه بخش دارد؛ بخش اول مشاوره در برنامه‌ریزی است. یعنی آینده‌پژوهی کنیم تا برنامه‌ای متناسب با توسعه کشور برای آینده و فناوری‌هایی که پیش رو داریم ارائه دهیم.

وی ادامه داد: ازطرفی ما کسب‌وکارهایی داریم که در حوزه ICT متناسب با تغییر فناوری‌ها دچار تحول می‌شوند. به‌عنوان مثال اینکه برای مواجهه با مبحث انقلاب صنعتی چهارم که ما امروز به آن تحول دیجیتال می‌گوییم چه نوع استراتژی اتخاذ شود. برای مثال درمورد تحول دیجیتال، سندی را با همکاری دانشگاه تهران برای وزارتخانه تدوین می‌کنیم.

یاری خاطرنشان کرد: مساله آخری که ما به‌شکل جدی روی آن کار می‌کنیم، رگولاتوری و تنظیم بازار است. این‌که با قرار دادن چه مقررات و یا حذف چه مقرراتی می‌توانیم فضای رقابتی را برای خدمات ICT بهبود دهیم. برای مثال درباره پیام‌رسان‌ها آیا باید یک قانون‌گذاری به‌نفع پیام‌رسان‌های داخلی انجام دهیم یا نیاز است قوانین و مقررات محدودکننده را برداریم که اینها بتوانند بهتر سرویس دهند. اینها مواردی است که در بخش رگولاتوری و تنظیم بازار یا موضوع مدیریت خدمات فناوری اطلاعات، در حال ارائه مشاوره به مرکز ملی، وزارت ارتباطات به‌ویژه سازمان تنظیم مقررات و شرکت‌های تابع وزارتخانه هستیم.

رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای توسعه نسل پنجم بیان کرد: پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فعالیت خاصی درباره 5G انجام نمی‌دهد و بیش‌ترین فعالیت‌ها در پژوهشکده فناوری ارتباطات ماست. همچنین پژوهشگاه توانسته یک آزمایشگاه تست 4G با رویکرد 5G راه‌اندازی کند که مجهز به پلتفرم هوش مصنوعی جهت مدیریت منابع شبکه ارتباطی بوده و درصدد است بتواند در بومی‌سازی و مهاجرت از نسل 3 و 4 در شبکه امروزی ما به نسل 5 نقش مهمی ایفا کند.

یاری با بیان این‌که مهم‌ترین‌ بخش در رفتن به سمت نسل پنجم، اپراتورها هستند، گفت: اپراتورها می‌توانند دو نوع استراتژی داشته باشند؛ یا این‌که تحقیق و توسعه (r&d) داشته باشند و از مراکزی مانند پژوهشگاه ICT برای بومی‌سازی و استانداردسازی 5G  استفاده کنند یا اینکه سراغ وندورهای خارجی بروند و از آن‌ها خرید کنند که متاسفانه بومی‌سازی در آن اتفاق نمی‌افتد.

وی خاطرنشان کرد: البته اپراتورهای ما درصدد راه‌اندازی این شبکه برای ارایه خدمات هستند و امیدواریم با پژوهشگاه برای بحث تحقیق و توسعه در حوزه 5G  و پیاده‌کردن کردن این خدمات در سطح کشور مشارکت داشته باشند و ما حداقل بتوانیم بخشی از این تجهیزات را در کشور داشته باشیم. البته به‌ هر حال امکان بومی‌سازی تمام اکوسیستم برای ما وجود ندارد، اما اگر بتوانیم بحث‌های مربوط به مدیریت سراسری منابع شبکه ارتباطی، هماهنگ‌سازی سرویس با پارامترهای شبکه ارتباطی و  زیرساخت‌های نرم‌افزاری نسل پنجم شبکه ارتباطی را با با کمک پردازش ابری در کشور بومی کنیم، قدم خیلی بزرگی است که جزو طرح‌های وزارتخانه است؛ این‌که ایران در حوزه 5G  جزو کشورهایی باشد که در چند سال آینده حرفی برای گفتن دارند.

برچسب ها

۵جی
مطالب مرتبط بیشتر
قیمت آیفون ۵G بالا نیست؛ نگران نباشید! تا سال ۲۰۲۵ خبری از شبکه ۵G نیست! گوشی‌های ۵G دو سیم‌کارت می‌شوند سبقت اپل از سامسونگ و هواوی با شبکه ۵G خیالتان از امنیت شبکه ۵G راحت نباشد! شبکه ۵G؛ یک فاجعه استراتژیک در تاریخ آمریکا! ۵G در خدمت بهبود ساختار اقتصادی چین عرضه یک گوشی ۵G چینی در دو ماه آینده هوآوی رکورد سرعت دانلود شبکه ۵G را شکست ایران در حال آماده‌سازی برای جذب فناوری ۵G کوچ ۱.۵ میلیارد کاربر در جهان به شبکه ۵G! سهم اندک گوشی‌های ۵G از بازار! اعتراض سوئیسی‌ها به توسعه شبکه ۵G ! ۵G به نیویورک می‌آید استانداردسازی نسل پنجم موبایل وارد فاز دوم شد کدام کشورها از گوشی‌های ۵G استقبال می‌کنند؟ شبکه ۵G در استرالیا با تحریم هواوی ضربه خواهد خورد! هوآوی تا سال ۲۰۲۰ پیشروترین شرکت در بازار گوشی‌های ۵G می‌شود ایران به استقبال ۵G می‌رود/ سرعت ۱۰۰گیگی با نسل پنجم موبایل وای‌فای یا ۵G؛ کدام برنده هستند؟ تحریم‌ها توسعه شبکه ۵G را به تعویق می‌اندازند منع ما از بازار نسل پنجم موجب ناامنی می‌شود پوستر موبایل ۵G جدید سامسونگ فاش شد هوآوی تا سال۲۰۲۰ به رکورد عرضه‌ی دو میلیون ایستگاه مخابراتی۵G می‌رسد برنامه جدید ویتنام برای توسعه اینترنت ۵G ویتنام بدون هواوی اینترنت۵G را توسعه می دهد ابداع فناوری کاهش مصرف باتری در شبکه های نسل پنجم موبایل قاب گوشی اتصال به شبکه ۵G را مختل می‌کند؟ نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد گوشی ۵G نوکیا با نصف قیمت عرضه می‌شود! روسیه شبکه ۵G را برای کاربردهای نظامی و امنیتی می‌خواهد کره جنوبی بیش از ۲ میلیون کاربر ۵G دارد اختلاف با کره‌جنوبی، برنامه‌های ژاپن برای توسعه ۵G را عقب می‌اندازد یک لپ‌تاپ مجهز به شبکه ۵G در راه است! نام گوشی‌های ۵G تغییر می‌کند؟ همکاری غول‌های آمریکایی و چینی برای توسعه ۵G ۵G شاخ اپل را می‌شکند؟ کدام شرکت نخستین تراشه مجهز به ۵G را معرفی می‌کند؟ رویدادهای ورزشی؛ نخستین تجربه کاربران از شبکه ۵G شبکه ۵G در استرالیا برقرار شد امارات در یک قدمی برقراری اینترنت ۵G گوشی‌های هوشمند ۵G بازار را تصاحب خواهند کرد! ۵ جی چه فرقی با ۴ جی دارد؟
برگشت به بالا