گام اول؛ پیاده‌سازی ۵G در فناوری بی‌سیم ثابت

عصر کالا- معاون وزیر ارتباطات با بیان این‌که گام اول در حوزه توسعه اینترنت نسل پنجم این است که ۵G را در فناوری بی‌سیم ثابت پیاده‌سازی کنیم، گفت: اگر می‌خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می‌شوند، فکر کنیم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید به عنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.

شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰:۰۰

گام اول؛ پیاده‌سازی ۵G در فناوری بی‌سیم ثابت

به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از ایسنا، کشورهای بسیاری در سراسر جهان از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و بسیاری از کشورهای اروپایی و غیره با همکاری بزرگترین اپراتورهای جهان در حال برقراری نسل پنجم اینترنت همراه 5G هستند و در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. بسیاری از بزرگترین شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای فعال در جهان نظیر نوکیا، اریکسون، هواوی، ال‌جی نیز به‌شدت در حال رقابت برای راه‌اندازی نخستین شبکه اتصال به اینترنت نسل پنجم هستند.

نسل پنجم شبکه تلفن همراه 5G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه می‌شود و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز برای فعالان بخش برای ارایه نظر در تدوین نقشه راه‌گذار کشور به نسل پنجم فناوری‌های ارتباطات سیار (5G)، یک مهلت در نظر گرفته بود که با توجه به درخواست فعالان بخش، این فراخوان تا پانزدهم اسفند 98 تمدید شد.

موضوعات تخصصی مربوط به مدیریت منابع محدود فرکانسی، ارزیابی اپراتورها از تقاضای قابل انتظار برای خدمات 5G در پنج سال آینده، روش‌های کاهش هزینه اپراتورها در راه‌اندازی این خدمات و الزامات اپراتورها قبل از گذر کامل به 5G مانند تحول دیجیتالی در فرایندهای داخلی و خدمات قابل ارایه به کاربران از موضوعاتی بود که در نظرسنجی از اپراتورهای ارتباطی شامل نظرات اپراتورهای تلفن همراه و FWA (فناوری بی‌سیم ثابت) مطرح شده است.

در این راستا حسین فلاح جوشقانی - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اگر ایران در وضعیت تحریم نبود، پیش از این ورود به عرصه اینترنت نسل پنج را آغاز کرده بود، افزود: ما اکنون در حال مطالعه هستیم و برای ضوابط و نقشه راه این فناوری هم به اپراتورهای ارتباطی فراخوان دادیم. اولین گام این است که در حوزه FWA  بتوانیم 5G را پیاده‌سازی و باندهای فرکانسی را پیاده کنیم.

وی ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، بناست فعالیت در این حوزه تا سال 1400 شروع شود و تا سال 2023 و 2024 به بلوغ در این حوزه برسیم. البته این اقدامات سرمایه‌گذاری سنگینی می‌خواهد که با توجه به شرایط تحریم، ممکن است خیلی از وندورها با ما کار نکنند، بنابراین اگر می‌خواهیم رگولاتوری نسل پنج تلفن همراه داشه باشیم، باید به بازارهای عمودی که در نسل پنج فعال می‌شوند فکر کنیم مثل حوزه انرژی یا حمل و نقل و همه باید به عنوان کاربردهای نسل پنج مورد استفاده قرار گیرند.

او با بیان این‌که اپراتورها برای دریافت تجهیزات نسل پنج برنامه‌ریزی دارند، گفت: عمده‌ترین وندوری که در زمینه نسل پنج فعالیت دارد، هوآوی است و با وجود اینکه وندورهای دیگر همه با کارت‌های آمریکا بازی می‌کنند، اما شرکتی که هنوز هم در ایران مانده و به ما کمک می‌کند، هوآوی است. البته اگر وندورهای دیگر که بالغ هستند هم در ایران حضور داشته باشند و با ما همکاری کنند، ما از این فضا استفاده می‌کنیم. پیش از این هم ما مولتی‌وندور بودیم و شرکت‌هایی مانند نوکیا و اریکسون در بازارمان بودند.

فلاح ادامه داد: این‌که شبکه روی چند وندور باشد، باعث ایجاد رقابت می‌شود، اما شرایط ما کمی خاص است و این شرکت‌ها الان از بازار ایران رفتند و حتی ممکن است برای پشتیبانی از تجهیزاتی که در ایران دارند هم دچار مشکل شویم. اما هوآوی همچنان به کارش با ما ادامه می‌دهد. البته این شرکت هم شرایط خاص خودش را می‌سنجد اما در چارچوب‌هایی که دارد و مقررات بین‌المللی که برای خود قائل است که ممکن است بعضی از آنها از نظر ما درست نباشد، کارش را انجام می‌دهد.

پیش از این نیز علیرضا یاری - رئیس پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا در پژوهشگاه ICT - با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای توسعه نسل پنجم بیان کرد: پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی فعالیت خاصی درباره 5G انجام نمی‌دهد و بیش‌ترین فعالیت‌ها در پژوهشکده فناوری ارتباطات ماست. همچنین پژوهشگاه توانسته یک آزمایشگاه تست 4G با رویکرد 5G راه‌اندازی کند که مجهز به پلت‌فرم هوش مصنوعی جهت مدیریت منابع شبکه ارتباطی بوده و درصدد است بتواند در بومی‌سازی و مهاجرت از نسل 3 و 4 در شبکه امروزی ما به نسل 5 نقش مهمی ایفا کند.

برچسب ها

۵جی
مطالب مرتبط بیشتر
قیمت آیفون ۵G بالا نیست؛ نگران نباشید! تا سال ۲۰۲۵ خبری از شبکه ۵G نیست! گوشی‌های ۵G دو سیم‌کارت می‌شوند سبقت اپل از سامسونگ و هواوی با شبکه ۵G خیالتان از امنیت شبکه ۵G راحت نباشد! شبکه ۵G؛ یک فاجعه استراتژیک در تاریخ آمریکا! ۵G در خدمت بهبود ساختار اقتصادی چین عرضه یک گوشی ۵G چینی در دو ماه آینده هوآوی رکورد سرعت دانلود شبکه ۵G را شکست ایران در حال آماده‌سازی برای جذب فناوری ۵G کوچ ۱.۵ میلیارد کاربر در جهان به شبکه ۵G! سهم اندک گوشی‌های ۵G از بازار! اعتراض سوئیسی‌ها به توسعه شبکه ۵G ! ۵G به نیویورک می‌آید استانداردسازی نسل پنجم موبایل وارد فاز دوم شد کدام کشورها از گوشی‌های ۵G استقبال می‌کنند؟ شبکه ۵G در استرالیا با تحریم هواوی ضربه خواهد خورد! هوآوی تا سال ۲۰۲۰ پیشروترین شرکت در بازار گوشی‌های ۵G می‌شود ایران به استقبال ۵G می‌رود/ سرعت ۱۰۰گیگی با نسل پنجم موبایل وای‌فای یا ۵G؛ کدام برنده هستند؟ تحریم‌ها توسعه شبکه ۵G را به تعویق می‌اندازند منع ما از بازار نسل پنجم موجب ناامنی می‌شود پوستر موبایل ۵G جدید سامسونگ فاش شد هوآوی تا سال۲۰۲۰ به رکورد عرضه‌ی دو میلیون ایستگاه مخابراتی۵G می‌رسد برنامه جدید ویتنام برای توسعه اینترنت ۵G ویتنام بدون هواوی اینترنت۵G را توسعه می دهد ابداع فناوری کاهش مصرف باتری در شبکه های نسل پنجم موبایل قاب گوشی اتصال به شبکه ۵G را مختل می‌کند؟ نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد گوشی ۵G نوکیا با نصف قیمت عرضه می‌شود! روسیه شبکه ۵G را برای کاربردهای نظامی و امنیتی می‌خواهد کره جنوبی بیش از ۲ میلیون کاربر ۵G دارد اختلاف با کره‌جنوبی، برنامه‌های ژاپن برای توسعه ۵G را عقب می‌اندازد یک لپ‌تاپ مجهز به شبکه ۵G در راه است! نام گوشی‌های ۵G تغییر می‌کند؟ همکاری غول‌های آمریکایی و چینی برای توسعه ۵G ۵G شاخ اپل را می‌شکند؟ کدام شرکت نخستین تراشه مجهز به ۵G را معرفی می‌کند؟ رویدادهای ورزشی؛ نخستین تجربه کاربران از شبکه ۵G شبکه ۵G در استرالیا برقرار شد امارات در یک قدمی برقراری اینترنت ۵G گوشی‌های هوشمند ۵G بازار را تصاحب خواهند کرد! ۵ جی چه فرقی با ۴ جی دارد؟
برگشت به بالا