نسل جدید اینترنت کی به ایران می‌رسد؟

عصر کالا- گذر به نسخه ۶ آی پی (IPv۶) موضوع مهمی است که این روزها در کشورهای مختلف دنیا مورد توجه قرار گرفته و برای آن برنامه‌ریزی‌های مختلفی انجام شده است. در ایران هم عبور از IPV۴ به نسخه ۶ موضوعی است که از سالها قبل مطرح و تاحدودی دنبال شده؛ چراکه بنا بر اظهارات صورت گرفته ایجاد شبکه ملی اطلاعات با ملاک IP آدرس نسخه ۶ ممکن خواهد بود.

دوشنبه ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۱:۰۰

نسل جدید اینترنت کی به ایران می‌رسد؟

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، آدرس IP یا Internet Protocol Address شناسه‌ای است که پروتکل به وسیله آن می‌فهمد که داده‌ها یا درخواست‌ها به کدام رایانه فرستاده یا از کدام یک دریافت خواهند شد. پروتکل IPv4 از آدرس‌های 32 بیتی تشکیل شده است بدین معنی که این فضا اجازه آدرس‌دهی حدود 4.3 میلیارد آدرس را می‌دهد در حالی که IPv6 از آدرس وب 128 بیتی تشکیل شده که ظرفیت میلیاردها آدرس جدید را دارد.

از آنجا که نسخه 4 پروتکل اینترنت دیگر توان پاسخگویی نیازها را ندارند، به همین دلیل عبور از نسخه 4 به نسخه 6 امری ضروری است. نصرالله جهانگرد  - رئیس سازمان فناوری اطلاعات - حدود دو سال پیش در این باره گفته بود: براساس برنامه‌ریزی‌هایی که در حال حاضر صورت گرفته این گذر حدود پنج تا شش سال زمان خواهد برد، زیرا ما نمی‌خواهیم به سازمان‌های مختلف و بخش‌هایی که تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مطابق باIPV4  را خریداری کرده‌اند فشاری وارد شود، اما هرچه ورود به IPV6 سریع‌تر اتفاق افتد صرفه اقتصادی بیشتری به دنبال خواهد داشت.

طبق اظهارات مسوولان، تا سال 1397 به تدریج حذف دامنه‌های IPv4 آغاز خواهد شد و این گذر در ایران تا سال 1400 صورت خواهد گرفت. بنا بر آخرین خبرها از گذار به IPv6، برای نخستین بار در ایران، اپراتور دوم با همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری اطلاعات، تست IPv6 را بر بستر موبایل نیز با موفقیت به پایان رساند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین در این باره گفته بود: براساس برنامه‌ریزی‌هایی که در حال حاضر صورت گرفته این گذر حدود پنج تا شش سال زمان خواهد برد، زیرا ما نمی‌خواهیم به سازمان‌های مختلف و بخش‌هایی که تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مطابق با IPV4 را خریداری کرده‌اند، فشاری وارد شود، اما هرچه ورود به IPV6 سریع‌تر اتفاق افتد صرفه اقتصادی بیشتری به دنبال خواهد داشت.

حذف دامنه های IPV4  از سال آینده

در همین راستا علی اصغر انصاری - معاون توسعه و مدیریت شبکه ملی اطلاعات - نیز از فراهم شدن زیرساخت فنی مورد نیاز برای پشتیبانی از آدرس‌های عددی نسخه شش و آمادگی زیرساخت فنی برای پشتیبانی از IPV6 از سال آینده خبر داده بود؛ در حالی‌ که بنا بر اظهارات جهانگرد تا سال 1397 به تدریج حذف دامنه‌های IPV4 آغاز خواهد شد و این گذر در ایران تا سال 1400 صورت خواهد گرفت.

وضعیت IpV6 در دنیا، ایران و منطقه چگونه است؟

کشور ما هم در حال حاضر در این حوزه در منطقه صفر قرار دارد درحالی که تقریبا 10 درصد از به کاربران منطقه به IPV6 گذر کرده‌اند و کشورهای متعددی هستند که ضریب استفاده از IPV6 در آن‌ها به 9 هم رسیده است. محمود واعظی  - وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این زمینه گفته بود که IPV6 یک الزام است و در واقع این‌طور است که راهی به‌ غیر از این نمی‌توان طی کرد، چرا که دنیا به این سمت رفته و ما برای تعامل با دنیا مجبوریم این مسیر را با سرعت بیشتری طی کنیم.

حدود 76 درصد از کشورهای این بخش به IPV6 مهاجرت کرده‌اند واگر ما خود را به این سطح نرسانیم در آینده از نظر تکنیکال با مشکلات متعددی مواجه خواهیم شد. متاسفانه در حال حاضر در این حوزه در منطقه نیز اوضاع خوبی نداریم اما برخی کشورهای همسایه تحرکاتی را در این مسیر آغاز کرده اند.  کشورهای متعددی هستند که ضریب استفاده از IPV6 در آن‌ها به 9 هم رسیده و این آمار در آمریکا بیشترین نرخ استفاده را دارد. اکنون بنا بر اظهارات صورت گرفته، در کشور هنوز استفاده‌ای از IPV6 صورت نگرفته و بنابر آخرین اخبار تنها در برخی بخش‌ها تجهیزات مربوط به این حوزه آماده شده است. این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که تقریبا 10 درصد از به کاربران منطقه نیز به IPV6 گذر کرده‌اند.

پیش از این محمود واعظی گذر از IPV4 و پیاده سازی IPV6 برای تعامل با دنیا را یک الزام دانسته و با هشدار درباره رو به اتمام بودن آدرس‌های IPv4 گذر به نظام آدرس‌دهی جدید را نیازمند یک کار جمعی دانسته بود. وزیر ارتباطات دولت یازدهم، گذر از IPV4 و پیاده سازی IPV6 برای تعامل با دنیا را یک الزام دانسته است و با هشدار در درباره رو به اتمام بودن آدرس‌های IPv4 گذر به نظام آدرس‌دهی جدید را نیازمند یک کار جمعی دانست.

واعظی گفته بود: در حال حاضر در دنیا IPV4 مورد استفاده قرار می‌گیرد اما این ظرفیت در حال اتمام است و همین حالا ما در ایران با این مشکل مواجهیم که البته این مشکل در کشورهای متعدد دیگری نیز وجود دارد اما با گذر از IPV4 به IPV6 فضای بسیار بازی ایجاد می‌شود که در صورت رخ دادن این گذر این مشکل برطرف خواهد شد. اگرچه تصمیم‌گیری در این حوزه در اختیار حاکمیت است اما اجرای این گذر اقدامی جمعی است و همکاری بخش‌های متعدد را طلب می‌کند؛ به همین دلیل ما جلسات متعددی با بخش های مختلف برگزار کردیم تا استراتژی گذر از IPV4 به IPV6 مشخص شود. باید به این نکته توجه داشت که نمی توان گذر از IPV4 به IPV6 را تنها به چشم خرید و نصب تجهیزات در نظر گرفت.

او با بیان این‌که در این میان هرچه مسیر گذر به IPV6 سریع‌تر طی شود، سود بیشتری نصیب کشور می‌شود، گفته بود: باید پیش از این کار می‌شد اما با توجه به موقعیت کشور و برنامه پنج ساله پنجم ما نسبت به انتظاراتی که در حوزه وجود دارد بسیار عقب هستیم و با این وجود به هیچ عنوان نباید اجازه دهیم در این حوزه میان ما و دنیا از نظر تکنولوژی شکافی ایجاد شود.

چرا باید به برای IPV6 هزینه کنیم؟

IPv4 در واقع یک بستر برای آدرس‌های اینترنتی است که کشورهای جهان از آن استفاده می‌کنند اما ظرفیت پایین این سیستم آدرس دهی موجب محدودیت برای افزودن شناسه‌ها و کاربران بیشتر به شبکه در آینده می شود. این ضعف آدرس گذاری باعث ایجاد مشکلاتی برای شرکتهای دولتی و خصوصی در برخی کشورها شده که برای حل آن ورژن جدیدی به نام IPV6 در آن کشورهاپیاده‌سازی شده و یا در حال پیاده‌سازی است؛ امری که با استقبال گسترده و فزاینده شهروندان ایرانی به سمت استفاده از رایانه های شخصی در آینده بیشتر هم محسوس خواهد بود.

بنابراین برای بهره‌گیری از مزایای IPV6 که بر اساس یک پروتکل جدید اینترنتی تعریف شده، نیاز به استفاده از مکانیزم‌ها و روش‌هایی احساس می شود که به گذار یا مهاجرت معروف هستند. بر این اساس با استفاده از این مکانیزم‌ها می‌توان از پروتکل فعلی اینترنت یعنی IPV4 به پروتکل جدید IPV6 مهاجرت کرد.

افزایش فضای آدرس‌دهی، پیکربندی خودکار، امنیت بالاتر، مسیریابی کاراکتر،‌ سهولت در ارتباطات چندگانه و پشتیبانی قوی از امکانات چندبخشی از جمله مزایای نظام آدرس‌دهی ورژن 6 است که در سند راهبردی گذر به این نظام به آن اشاره شده‌ است.

اکنون کارشناسان و مسوولان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور بر این باورند که عقب‌ماندگی در این حوزه موجب گسترش شکاف تکنولوژیکی بین ایران و جهان خواهد شد و بر همین اساس لازم است سریع‌تر مسیر گذر به IPv6 را که موجب بیشتر شدن سود ایران از صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات می‌شود به سرانجام برسانیم که  در این میان بحث تامین تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری از جمله مهمترین موضوعات برای گذر 6 IPV به شمار می رود.

تفاوت IPv4ها با IPv6ها چیست؟

مسلما IPv6 یکی از بزرگترین و فراگیرترین تغییراتی بوده که برروی ساختارهای پایه‌ای اینترنت اعمال شده است. تغییری که در طول 20 سال گذشته بی سابقه بوده است. نسخه 1 تا 3 پروتکل IP هیچگاه به کار برده نشد، همین اتفاق برای نسخه پنجم نیز افتاد. IPv4 تا زمانی که تمامی پروتکلها به درستی وظایف خود را انجام می‌دانند یک چیز واقعاً مفید بود، به خصوص که طراحی آن به سال 1970 باز می گشت و امتحان خود را پس داده بود.

اما این مجموعه یک سری مشکلات هم داشت؛ هر کامپیوتر برروی شبکه احتیاج به آدرس اینترنتی مخصوص خود داشت و IPv4 فقط 32 بیت داشت. چون 30 سال قبل به علت مسائل تکنیکی تعداد کل وسائل مربوط به شبکه از 32^2 یا 429467296 کمتر بود – چیزی نزدیک به 2 میلیارد – که مشکل بزرگی به نظر نمی‌رسید. اما امروزه با وجود صدها میلیون استفاده کننده اینترنت و در حالیکه آدرسهای اینترنتی بر روی تلفن های همراهی که از جستجوگرهای اینترنتی کوچک استفاده می‌کنند و وسائل بازی و خانگی مانند یخچال و تلویزیون و... که به زودی و برای راحتی و کارایی بیشتر قرار است به اینترنت وصل شوند به کار برده شود، کاملا مشخص می‌شود که چرا این 32 بیت آدرس به زودی تمام خواهد شد.

بر این اساس لزوم حرکت به سمت IPv6 مطرح می شود. در این راستا مهمترین تغییر چهار برابر شدن فضای آدرس دهی از 32 به 128 بیت در نسخه جدیدIP یعنی IPv6 خواهد بود. با گذر به این ورژن برای هر کدام از ما 60 هزار میلیارد آدرس IP فراهم خواهد شد. گسترش IPv6 احتیاج به بازنگری در سیستمهای شبکه‌ای و تغییر پیکر بندی صدها میلیون کامپیوتر در سراسر جهان خواهد داشت. مساله امنیت نیز یکی از مهمترین مسایل در این نسخه است که باید بصورت وسیع به آن پرداخته شود.

 شاید نیاز به توسعه تعداد آدرس های IP با توجه به وضعیت بحرانی موجود به عنوان یکی از اهداف مهم طراحی و پیاده سازی IPv6 ذکر شود ولی تمام داستان به اینجا ختم نمی‌شود و دلایل متعدد دیگری نیز در این زمینه مطرح است.

ویژگی‌های جدید IPv6 فواید زیادی را برای کسب و کارهای مختلف به ارمغان می‌آورد که از جمله آنها می توان به کاهش هزینه‌های مدیریت شبکه، بهینه سازی برای شبکه‌های نسل آینده(NGN)، محافظت از دارایی‌های شرکت، محافظت از سرمایه‌گذاری، امکان گذر و انتقال آسان و برنامه‌ریزی شده از IPV4 به IPV6 اشاره کرد.

برای حرکت به سمت نسل جدید IPVها چه کرده‌ایم؟

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات به تجهیزات مختلفی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره کرده و گفته بود: برای گذر از IPV4 به IPV6 کمیته‌ای نیز تشکیل شده تا در میان اپراتورها و شرکت ارتباطات زیرساخت و نهادهایی که نسبت به خرید تجهیزات اقدام می‌کنند تعامل نزدیک‌تری ایجاد شود که البته لازم است حتما با گمرک و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات نیز هماهنگی‌هایی صورت بگیرد تا از این پس در خریدهایی که در خصوص تجهیزات ارتباطی صورت می‌گیرد، سیاست‌های کشور لحاظ شود و اجازه ورود تجهیزاتی که مطابق با IPV6 نیستند داده نشود تا به این ترتیب سرمایه کشور برای واردات کالاهایی که بی‌استفاده می‌مانند، هدر نرود. http://www.isna.ir/news/93081808413

نصرالله جهانگرد در حدود دو سال پیش صحبت‌های خود در خصوص گذر از IPV4 به IPV6 را مطرح و گفته بود: در حال حاضر در کشور با کمبود IPV4 مواجه هستیم که این موضوع مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت. برهمین اساس از سال 1390 فعالیت‌هایی برای این گذر آغاز شده است.

در آن زمان رییس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه‌ریزی‌هایی که در زمینه‌ تامین تجهیزات مناسب در این زمینه صورت گرفته بود، گفته بود: در حال حاضر مهاجرتی در این حوزه صورت نگرفته اما با این حال برخی موسسات تجهیزات متعلق به IPV6 را خریداری کرده‌اند که البته هنوز از آنها استفاده‌ای نشده و تنها به صورت پایلوت و با همکاری شرکت‌هایی مانند شرکت‌های ارتباطات زیرساخت و مخابرات استان تهران به‌طور آزمایشی اجرای این طرح دنبال می‌شود.

وی همچنین گفته بود: براساس برنامه‌ریزی‌هایی که در حال حاضر صورت گرفته این گذر حدود پنج تا شش سال زمان خواهد برد، چرا که ما نمی‌خواهیم به سازمان‌های مختلف و بخش‌هایی که تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مطابق با IPV4 را خریداری کرده‌اند فشاری وارد شود، اما هرچه ورود به IPV6 سریع‌تر اتفاق افتد صرفه اقتصادی بیشتری به دنبال خواهد داشت.

او به هماهنگی‌هایی که در این زمینه با اپراتورهای اصلی شبکه ثابت و موبایل و همچنین شرکت ارتباطات زیرساخت صورت گرفته است اشاره کرد و افزود: براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته ظرف پنج تا شش سال آینده به تدریج این گذر صورت خواهد گرفت و تا سال 1397 به تدریج حذف دامنه‌های IPV4 آغاز خواهد شد. 

پیش از این علیرضا صیدی - مدیرعامل مخابرات استان تهران- نیز بحث گذر از IP ورژن 4 به IP ورژن 6 را از مواردی دانست که لازم است مورد توجه جدی مسئولان دولتی قرار بگیرد چرا که در صورت بی توجهی به این مساله ظرف سال‌های آینده در این زمینه با معضلاتی مواجه خواهیم شد.

وی همچنین گفته بود: اکنون در حوزه IPV4 کمبودهایی داریم و در این زمینه مذاکراتی با رییس سازمان فناوری اطلاعات هم داشته ایم تا حاکمیت در این حوزه ایفای نقش کند البته برنامه ریزی‌هایی هم صورت گرفته تا حداقل به صورت آزمایشی در برخی مناطق بتوانیم گذر از IPV4 به IPV6 را تجربه کنیم.

آدرس IP یا Internet Protocol Address یا به اصطلاح عمومی IP، شناسه‌ای است که به هر دستگاه متصل به اینترنت یا شبکه‌ای که از پروتکل اینترنت استفاده کند داده می‌شود. این شناسه کاملاً مجزا بوده و پروتکل به وسیله آن می‌فهمد که داده‌ها یا درخواست‌ها به کدام کامپیوتر فرستاده یا از کدام یک دریافت خواهند شد. در واقع کاربرد آدرس IP شبیه به آدرس ایمیل است. درصورتی که آدرس ایمیل فردی را در دست نداشته باشیم، نمی‌توانیم به وی ایمیل ارسال کنیم؛ در پروتکل اینترنت نیز چنین است.

برچسب ها

اینترنتسرعت اینترنتاینترنت همراهقیمت اینترنت
مطالب مرتبط بیشتر
حداقل ۴ میلیون دلار خسارت روزانه برای ایران اینترنت پر سرعت در قطب شمال فراهم شد ایران از نظر اینترنت ارزان چهارمین کشور در جهان است ایران از نظر اینترنت ارزان چهارمین کشور در جهان است اینترنت چگونه زمین را می‌ک‍ُشد؟ بسته‌های اینترنتی زوار اربعین با تخفیف محاسبه می‌شود بسته‌های اینترنتی زوار اربعین با تخفیف محاسبه می‌شود کل مسیر اربعین در عراق به اینترنت نسل سوم مجهز بود اعتراض درباره اینترنت در صدر شکایات مردمی جدیدترین فناوری‌ها در کنفرانس جهانی «اینترنت» ۴۰ میلیون نفر در مناطق دورافتاده به اینترنت وصل می شوند کوچ ۱.۵ میلیارد کاربر در جهان به شبکه ۵G! کاربران فیلیپینی بالاترین میزان اعتیاد به اینترنت را دارند کاربر اینترنت موبایل: ۶۲ میلیون مشترک شمار کاربران اینترنت در چین به ۸۹۰ میلیون نفر رسید کدام کشورها از گوشی‌های ۵G استقبال می‌کنند؟ ایران به استقبال ۵G می‌رود/ سرعت ۱۰۰گیگی با نسل پنجم موبایل شکایت جدید از گوگل به علت انحصارطلبی تجاری برنامه‌ای برای افزایش قیمت اینترنت وجود ندارد برنامه‌ای برای افزایش قیمت اینترنت وجود ندارد تبلیغات مازاد منجر به افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی می‌شود تبلیغات مازاد منجر به افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی می‌شود اعلام وضعیت و کیفیت شبکه اینترنت به مردم اینترنت کوانتوم؛ انقلاب ارتباطی آینده برنامه جدید ویتنام برای توسعه اینترنت ۵G قاب گوشی اتصال به شبکه ۵G را مختل می‌کند؟ نسل پنجم ارتباطات در مسیر رشد عبور مشترکان اینترنت ثابت ایران از مرز ۹ میلیون قدیمی‌ترین دوربین وب جهان خاموش می‌شود ترکیه به بیشترین سرعت اینترنت ۵G دست یافت! صنعت گیم؛ چاله تاریک امنیت سایبری کاربران ایرانی چقدر از اینترنت نسل سه و چهار استفاده می‌کنند؟ شبکه ۵G در استرالیا برقرار شد مصرف اینترنت گوشی خود را کنترل کنید سرعت شبکه ۴G هنوز پایین‌تر از حدی است که باید باشد لزوم استفاده درست از اطلاعات فضای مجازی/ بهره‌گیری از اینترنت امن اینترنت پرسرعت ۵G پزشکی را متحول می‌کند؟ اینترنت پرسرعت ۵G پزشکی را متحول می‌کند؟ اختلالی در اینترنت کشور نداریم راهکاری برای دور زدن تحریم های اینترنتی تراشه ۵G مدیاتک چه زمانی عرضه می‌شود؟ هنگام خرید از سایت‌های اینترنتی دقت کنید محبوب‌ترین وب‌سایت‌های جهان کدامند؟ امریکا اینترنت را قطع کند، دسترسی به سایت‌های خارجی قطع می‌شود ارتباط اعتیاد کاربران به اینترنت و بی‌خوابی آسیب پذیری دو مرورگر اینترنتی ۵ جی چه فرقی با ۴ جی دارد؟ با این جعبه نارنجی در هر کشوری آنلاین باشید به اینترنت کودکان چه گذشته است؟ همکاری غول‌های مخابراتی آمریکا و سوئد برای اینترنت‌ اشیاء چند راهکار برای کنترل فعالیت کودکان در اینترنت اینترنت همراه، مکالمه و پیامک مشترکین شاتل موبایل در ۱۱ شهریور رایگان شد کدام کشورها بیشترین سرعت اینترنت همراه در جهان را دارند؟ کدام کشورها بیشترین سرعت اینترنت همراه در جهان را دارند؟ پهنای باند اینترنت در استان بوشهر ۱۴ برابر شد پهنای باند اینترنت در استان بوشهر ۱۴ برابر شد همراه اول نخستین مودم ارتباطی اینترنت اشیا را راه انداخت شاتل موبایل طرح جدید اینترنت رایگان ارائه کرد چگونه مصرف اینترنت همراه گوشی را کاهش دهیم؟ تعرفه‌های اینترنت تا پایان تابستان آزادسازی می‌شود تعرفه‌های اینترنت تا پایان تابستان آزادسازی می‌شود اصلاح تعرفه اینترنت تا پایان تابستان راه‌های کاهش مصرف اینترنت گوشی تلفن همراه چیست؟ سیستمی که تماس با موبایل هنگام رانندگی را ردیابی می کند قابلیت جدید مرورگر فایرفاکس اعلام شد مقاومت در بازار تلفن همراه به سبک فروشگاه های اینترنتی تلاش برای حذف اینتل در تولید تراشه‌های اپل هواوی زمان معرفی تراشه‌های شبکه ۵G را اعلام کرد تعرفه اینترنت آزاد چقدر است؟ تعرفه اینترنت آزاد چقدر است؟ تعرفه اینترنت آزاد چقدر است؟ نسل پنجم اینترنت کامل شد چطور جلوی رومینگ‌های سرسام‌آور را بگیریم؟ نحوه‌ مدیریت و کاهش مصرف اینترنت در اندروید نحوه‌ مدیریت و کاهش مصرف اینترنت در اندروید تعرفه جدید رومینگ موبایل با روسیه در ایام جام‌جهانی اعلام شد چگونه اینترنت گوشی را به لپ‌تاپ انتقال دهیم؟ تراشه ویژه‌ی مودم‌های اینترنت ۵G در راه است تراشه ویژه‌ی مودم‌های اینترنت ۵G در راه است شناسایی چالش‌های بزرگ اینترنتی معرفی یک خودروی کالارسان بدون راننده توسط "علی‌بابا" ساخت نسل جدید سیستم عامل لینوکس برای امنیت اینترنت اشیاء چگونه بدون نیاز به اینترنت از نقشه گوگل استفاده کنیم؟ افزایش کیفیت ارائه خدمات اینترنت دانلود ۵.۳۷ OpenSignal؛ بهترین نقطه آنتن دهی اینترنت اطراف خود را بیابید کدام قاره در توسعه اینترنت ۵G عقب‌افتاده‌تر است؟ کدام قاره در توسعه اینترنت ۵G عقب‌افتاده‌تر است؟ مرورگر اینترنت اکسپلورر، دام جدید هکرها همکاری گوگل با نوکیا برای اینترنت هواپیماها سامسونگ موبایلی بدون دسترسی به اینترنت برای دانشجویان ساخت اپلیکیشن‌های تولید شناسه‌های جعلی حذف می‌شود رکورد جدید درآمد بازار جهانی ۴G در سال ۲۰۱۷ رکورد جدید درآمد بازار جهانی ۴G در سال ۲۰۱۷ خبرنگاران «اینترنت بدون فیلتر» دریافت می‌کنند آمار دستگاه های هوشمند خانگی تا ۲۰۲۰ خریداران سیم‌کارت مواظب هزینه‌های اضافه باشند ۱۲۵ ساعت صرفه‌جویی در سال با زندگی در شهرهای هوشمند ۶روش برای افزایش سرعت اینترنت ۶روش برای افزایش سرعت اینترنت ۶روش برای افزایش سرعت اینترنت اینترنت در سال ۹۷ گران نمی‌شود اینترنت در سال ۹۷ گران نمی‌شود اینترنت در سال ۹۷ گران نمی‌شود اینترنت در سال ۹۷ گران نمی‌شود هواوی از روند رو به رشد تجاری‌سازی ۵G می‌گوید هواوی از روند رو به رشد تجاری‌سازی ۵G می‌گوید هواوی از روند رو به رشد تجاری‌سازی ۵G می‌گوید عرضه رایانه های سازگار با شبکه های نسل پنجم تا سال آینده نوکیا؛ پیشگام در اینترنت اشیاء و شهر هوشمند اینترنت ۵گیگابیتی در راه است اینترنت ۵گیگابیتی در راه است اینترنت ۵گیگابیتی در راه است شکایت از نصب آنتن‌های موبایل را به کجا باید برد؟ برقراری نسل پنجم اینترنت در المپیک زمستانی کره جنوبی برقراری نسل پنجم اینترنت در المپیک زمستانی کره جنوبی برقراری نسل پنجم اینترنت در المپیک زمستانی کره جنوبی برقراری نسل پنجم اینترنت در المپیک زمستانی کره جنوبی تفاهم با ۲ شرکت برای واگذاری اینترنت خانگی چه‌کسی هزینه حذف کدهای USSD را می‌پردازد؟ ویژگی جدید موزیلا برای اجتناب از ردیابی اطلاعات کاربر با این برنامه از میزان رعایت حریم شخصی در سایت ها مطلع شوید رونق کسب و کار با گسترش فروشگاه های اینترنتی "اینترنت رایگان ماهواره‌ای" به‌زودی عرضه می‌شود تولید گوشی سازگار با نسل پنجم شبکه های همراه تولید گوشی سازگار با نسل پنجم شبکه های همراه اینترنت ماهواره ای رایگان برای خاورمیانه ارائه می شود اینترنت ماهواره ای رایگان برای خاورمیانه ارائه می شود اینترنت ماهواره ای رایگان برای خاورمیانه ارائه می شود کف قیمت ماهانه اینترنت کاهش یافت کف قیمت ماهانه اینترنت کاهش یافت کف قیمت ماهانه اینترنت کاهش یافت احتمال عرضه گوشی که از ۵G پشتیبانی می‌کند احتمال عرضه گوشی که از ۵G پشتیبانی می‌کند احتمال عرضه گوشی که از ۵G پشتیبانی می‌کند تولید تراشه ای که شبکه های وای فای را سریع تر می کند شناسایی آسیب پذیری مهم در اکثر تراشه‌های اینتل فناوری جدید ۱۰۰ برابر پرسرعت‌تر از وای فای فناوری جدید ۱۰۰ برابر پرسرعت‌تر از وای فای بارگذاری غیرقانونی در آمریکا باعث یخ زدن متخلفان در منزل می شود تلاش ZTE برای برقراری اینترنت ۵G در ۶۰کشور تلاش ZTE برای برقراری اینترنت ۵G در ۶۰کشور تلاش ZTE برای برقراری اینترنت ۵G در ۶۰کشور اینترنت موبایلی یک گیگابیتی با فناوری جدید نسل چهارم اینترنت موبایلی یک گیگابیتی با فناوری جدید نسل چهارم اینترنت موبایلی یک گیگابیتی با فناوری جدید نسل چهارم اینترنت موبایلی یک گیگابیتی با فناوری جدید نسل چهارم راهبری اینترنت اشیا آغاز شد راهبری اینترنت اشیا آغاز شد راهبری اینترنت اشیا آغاز شد مظنه موبایل‌های۴G در بازار؟ +جدول راه‌اندازی نسل پنجم اینترنت در کره جنوبی راه‌اندازی نسل پنجم اینترنت در کره جنوبی ارائه اینترنت فوق سریع به مسافران راه آهن در کره جنوبی ارائه اینترنت فوق سریع به مسافران راه آهن در کره جنوبی ارائه اینترنت فوق سریع به مسافران راه آهن در کره جنوبی کاهش استفاده از اینترنت در شب یلدا افزایش سرمایه‌گذاری برای توسعه نسل جدید اینترنت ۵G افزایش سرمایه‌گذاری برای توسعه نسل جدید اینترنت ۵G تست سرعت اینترنت از طریق پرتال مخابرات ایران ممکن شد نارضایتی از خدمات اینترنت را چطور اعلام کنیم؟ تاثیر سرعت اینترنت بر رشد اقتصادی کشور تاثیر سرعت اینترنت بر رشد اقتصادی کشور تاثیر سرعت اینترنت بر رشد اقتصادی کشور قراردادهای سابق خرید اینترنت حجمی تا زمان پایان اعتبار دارد قراردادهای سابق خرید اینترنت حجمی تا زمان پایان اعتبار دارد قراردادهای سابق خرید اینترنت حجمی تا زمان پایان اعتبار دارد قراردادهای سابق خرید اینترنت حجمی تا زمان پایان اعتبار دارد همه شهرها تا دهه فجر ۳G و ۴G می‌شوند همه شهرها تا دهه فجر ۳G و ۴G می‌شوند همه شهرها تا دهه فجر ۳G و ۴G می‌شوند همه شهرها تا دهه فجر ۳G و ۴G می‌شوند اینترنت ارزان شد یا گران؟ اینترنت ارزان شد یا گران؟ اینترنت ارزان شد یا گران؟ اینترنت ارزان شد یا گران؟ تلاش کوالکام برای دسترسی جهان به اینترنت ۵G تلاش کوالکام برای دسترسی جهان به اینترنت ۵G تلاش کوالکام برای دسترسی جهان به اینترنت ۵G راهکارهایی ساده برای مقابله با هک شبکه اینترنت راهکارهایی ساده برای مقابله با هک شبکه اینترنت راهکارهایی ساده برای مقابله با هک شبکه اینترنت کاهش قیمت اینترنت داخلی در شبکه ملی کاهش قیمت اینترنت داخلی در شبکه ملی کاهش قیمت اینترنت داخلی در شبکه ملی سامانه آمار کتابخانه‌ها آغاز به کار کرد هنگ کنگ؛ پیشتاز در برقراری نسل جدید اینترنت ۵G هنگ کنگ؛ پیشتاز در برقراری نسل جدید اینترنت ۵G هنگ کنگ؛ پیشتاز در برقراری نسل جدید اینترنت ۵G سرعت تضمینی اینترنت را چطور بسنجیم؟ سرعت تضمینی اینترنت را چطور بسنجیم؟ سرعت تضمینی اینترنت را چطور بسنجیم؟ سرعت تضمینی اینترنت را چطور بسنجیم؟ نباید قدرت انتخاب را از مشترکان اینترنت ثابت گرفت نباید قدرت انتخاب را از مشترکان اینترنت ثابت گرفت نباید قدرت انتخاب را از مشترکان اینترنت ثابت گرفت نباید قدرت انتخاب را از مشترکان اینترنت ثابت گرفت ۲۴ کشور جدید در انتظار توییتر لایت ۲۴ کشور جدید در انتظار توییتر لایت ۲۴ کشور جدید در انتظار توییتر لایت اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات اعلام تعرفه‌های جدید اینترنت پرسرعت شرکت مخابرات رفع ابهامات نرخهای جدید اینترنت رفع ابهامات نرخهای جدید اینترنت رفع ابهامات نرخهای جدید اینترنت رفع ابهامات نرخهای جدید اینترنت تعرفه جدید اینترنت از فردا اعمال می‌شود تعرفه جدید اینترنت از فردا اعمال می‌شود تعرفه جدید اینترنت از فردا اعمال می‌شود تعرفه جدید اینترنت از فردا اعمال می‌شود آزمایش فناوری ۵G در قطار در حال حرکت آزمایش فناوری ۵G در قطار در حال حرکت آزمایش فناوری ۵G در قطار در حال حرکت ارسال تصویر نسخه یا اسم دارو با اپلیکیشن به داروخانه‌ها برای یافتن دارو نسخه جدید توییتر ۵۰ درصد کمتر اینترنت مصرف می کند تعرفه‌ های جدید اینترنت ثابت به صورت غیر حجمی از دهم آذر اجرا می شود تعرفه‌ های جدید اینترنت ثابت به صورت غیر حجمی از دهم آذر اجرا می شود ۱۰ آذر؛ آغاز تحولی بزرگ در عرضه اینترنت بخش ثابت روسیه ۲۰۱۸ اینترنت مستقل راه اندازی می کند گوگل خدمات جستجوی آنی عکس، خبر و ویدئو ارائه می‌‌دهد رونمایی از مجوز 'ترابرنت' نخستین بازارگاه اینترنتی حمل کالا در کشور توضیحات وزیر ارتباطات درباره محاسبه قیمت اینترنت در مدل جدید توضیحات وزیر ارتباطات درباره محاسبه قیمت اینترنت در مدل جدید توضیحات وزیر ارتباطات درباره محاسبه قیمت اینترنت در مدل جدید توضیحات وزیر ارتباطات درباره محاسبه قیمت اینترنت در مدل جدید چین در یک قدمی راه‌اندازی نسل پنجم اینترنت ایران ارزان‌ترین اینترنت پرسرعت دنیا را دارد نخستین تعرفه‌های اینترنت غیرحجمی مشخص شدند هر آنچه برای امنیت مجازی لازم دارید مشکلات فنی و حقه‌های آنلاین در حراج جمعه اینترنتی هشدار درباره سرک‌کشیدن اپلیکیشن‌ها در تلفن‌های همراه باج‌افزار جدید فارسی که ۶۳۰ میلیون تومان پول می‌خواهد جزئیات تعرفه‌های جدید اینترنت+جدول جزئیات تعرفه‌های جدید اینترنت+جدول جزئیات تعرفه‌های جدید اینترنت+جدول جزئیات تعرفه‌های جدید اینترنت+جدول ایران ارزان ترین اینترنت دنیا را دارد ایران ارزان ترین اینترنت دنیا را دارد ایران ارزان ترین اینترنت دنیا را دارد ایران ارزان ترین اینترنت دنیا را دارد نسخه پرسرعت فایرفاکس کوانتوم منتشر شد چادر فرار از اینترنت و جاسوسی سایبری تولید شد عرضه اینترنت در کشورهای مختلف چگونه است؟ وضعیت نفوذ اینترنت در خانوار ایرانی سرشماری می‌شود وضعیت نفوذ اینترنت در خانوار ایرانی سرشماری می‌شود به روزرسانی تازه مرورگر فایرفاکس برای ارتقای سرعت به روزرسانی تازه مرورگر فایرفاکس برای ارتقای سرعت هزینه استفاده از پیام‌رسانهای مجاز بومی مشخص شد هزینه استفاده از پیام‌رسانهای مجاز بومی مشخص شد هزینه استفاده از پیام‌رسانهای مجاز بومی مشخص شد هزینه استفاده از پیام‌رسانهای مجاز بومی مشخص شد جزئیات مصوبه جدید اینترنت پرسرعت غیر حجمی جزئیات مصوبه جدید اینترنت پرسرعت غیر حجمی جزئیات مصوبه جدید اینترنت پرسرعت غیر حجمی جزئیات مصوبه جدید اینترنت پرسرعت غیر حجمی حفره امنیتی در نرم افزارهای آنتی ویروس کشف شد اینترنت غیرحجمی برای موبایل نیست مدل اینترنت غیرحجمی تصویب شد چگونه از هک شدن مودم وای فای جلوگیری کنیم؟ سرویس دهندگان اینترنت انگلیس برای خدمات بی کیفیت غرامت می‌دهند سرویس دهندگان اینترنت انگلیس برای خدمات بی کیفیت غرامت می‌دهند سرویس دهندگان اینترنت انگلیس برای خدمات بی کیفیت غرامت می‌دهند سرویس دهندگان اینترنت انگلیس برای خدمات بی کیفیت غرامت می‌دهند جویشگر چیست؟ اجرای آزمایشی قابلیت بوک‌مارک در نسخه وب اینستاگرام برنامه مکان یابی دقیق تر از جی پی اس از راه رسید مکالمه از طریق وای فای برای زائران اربعین ممکن شد فریب کاربران با وعده حجم رایگان اینترنت فریب کاربران با وعده حجم رایگان اینترنت فریب کاربران با وعده حجم رایگان اینترنت فریب کاربران با وعده حجم رایگان اینترنت بدافزاری که اینترنت اشیا را هدف قرار می‌دهد سهم هر ایرانی از اینترنت چقدر است؟ ۱۳ روش ساده برای افزایش سرعت اینترنت چکار کنیم تا سرعت اینترنت بیشتر شود؟ شرکت مخابرات ایران هوشمند دیجیتال می‌شود شرکت مخابرات ایران هوشمند دیجیتال می‌شود شرکت مخابرات ایران هوشمند دیجیتال می‌شود "IPTV"؛ برنامه‌هایی که به میل شما پخش می‌شوند! فیبر نوری تا ۵ سال دیگر در ایران همه‌گیر می‌شود فیبر نوری تا ۵ سال دیگر در ایران همه‌گیر می‌شود بزرگ‌ترین مرکز دیتا سنتر در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شد بزرگ‌ترین مرکز دیتا سنتر در چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی شد استفاده از استاندارد جدید برای ایمن سازی اینترنت اشیا استفاده از استاندارد جدید برای ایمن سازی اینترنت اشیا تشریح ابعاد طرح رجیستری و خبر انتشار سند کودک و اینترنت ایران در جمع ۲۰ کشور پرکاربر اینترنت جهان ایران در جمع ۲۰ کشور پرکاربر اینترنت جهان ایران در جمع ۲۰ کشور پرکاربر اینترنت جهان ایران در جمع ۲۰ کشور پرکاربر اینترنت جهان بالون‌های نسل چهارم گوگل به آسمان رفتند بالون‌های نسل چهارم گوگل به آسمان رفتند بالون‌های نسل چهارم گوگل به آسمان رفتند ارزان‌ترین و گران‌ترین اینترنت جهان در کدام کشورهاست؟ ارزان‌ترین و گران‌ترین اینترنت جهان در کدام کشورهاست؟ ارزان‌ترین و گران‌ترین اینترنت جهان در کدام کشورهاست؟ ارزان‌ترین و گران‌ترین اینترنت جهان در کدام کشورهاست؟ برای تقویت ۵G چه نکاتی را می‌توان از چین آموخت برای تقویت ۵G چه نکاتی را می‌توان از چین آموخت برای تقویت ۵G چه نکاتی را می‌توان از چین آموخت تمام شبکه‌های وای فای قابل هک شد هستند پایان فروش حجمی اینترنت در روزهای آینده پایان فروش حجمی اینترنت در روزهای آینده پایان فروش حجمی اینترنت در روزهای آینده پایان فروش حجمی اینترنت در روزهای آینده دانشمند ایرانی آنتن پرنده می‌سازد دانشمند ایرانی آنتن پرنده می‌سازد دانشمند ایرانی آنتن پرنده می‌سازد هدیه برای خانه‌هایی که به سرعت نور وصل می‌شوند هدیه برای خانه‌هایی که به سرعت نور وصل می‌شوند شبکه اجتماعی ایرانی کلوب بعد از ۱۲ سال تعطیل می‌شود انتقال باقی‌مانده بسته اینترنت ممکن شد انتقال باقی‌مانده بسته اینترنت ممکن شد انتقال باقی‌مانده بسته اینترنت ممکن شد انتقال باقی‌مانده بسته اینترنت ممکن شد کدام کشورها ارزان‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشورها ارزان‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشورها ارزان‌ترین اینترنت را دارند؟ کدام کشورها ارزان‌ترین اینترنت را دارند؟ تجربه ۱۰۰ مگابیتی با فیبرهای نورانی تجربه ۱۰۰ مگابیتی با فیبرهای نورانی کی و کجا وای‌فای رایگان می‌دهند؟ کی و کجا وای‌فای رایگان می‌دهند؟ کاهش مصرف آب کشاورزی به نصف با کمک اینترنت اشیا پرسرعت‌ترین اینترنت جهان شناسایی شد پرسرعت‌ترین اینترنت جهان شناسایی شد نسخه موبایلی توییتر مخصوص کاربران اینترنت کم سرعت از راه می‌رسد کوکی‌ها چرا و چگونه استفاده می‌شوند؟ اختصاص پهنای باند کم‌هزینه به بازی‌ها سرعت اینترنت به ۲۰ مگابیت برثانیه می‌رسد افزایش چشمگیر کاربران اینترنت ۵G تا سال ۲۰۲۰ اینترنت رایگان هدیه روزانه ایرانسل به حجاج جزییات اینترنت نامحدود در ایران اعلام شد +جدول جزئیات جدیدی از نحوه ارائه سرویس اینترنت نامحدود اعلام شد تغییر روش فروش اینترنت در کشور تا دو هفته آینده تلویزیون و یخچال فریزرهای اینترنت‌دار باید برچسب امنیتی از پلیس بگیرند گوگل کیپ بعد از مدت‌ها دو گزینه Redo و Undo را اضافه کرد نسخه جدید فایرفاکس با قابلیت های جدید عرضه شد آشنایی با نحوه پوشش اطلاعات در اینترنت نسل ۵ با اینترنت برای وسایلتان تصمیم بگیرید تمیز کردن دستشویی برای استفاده از اینترنت رایگان فروش اینترنت نامحدود وزارت ارتباطات واقعا "نامحدود" نیست چند روش برای پیدا کردن وای فای رایگان در مسافرت سامانه اینترنتی برای صادرات کالاهای ایرانی راه اندازی شد کارت شبکه ۱۰ گیگابیتی ایسوس به بازار عرضه شد بیشترین تهدیدات امنیتی ۲۰۱۷ کدام‌اند؟ سقوط آمریکا در رتبه بندی قدرتمندترین ابررایانه های جهان تهدیدات «خانه‌های هوشمند» و راهکارهای امن‌سازی آن خطر هک در کمین دوربین‌های اینترنتی مرگ تدریجی تلویزیون در جهان +اینفوگرافیک شایعه پولی شدن تلگرام صحت ندارد تعرفه خدمات اینترنت پرسرعت برون‌ساختمانی +جزییات کاهش ۶۰ درصدی تعرفه‌اینترنت در ۴ سال اخیر اپراتور سوم: کاهش احتمالی هزینه‌های اینترنت موبایل از مهرماه ای او ال و یاهو به تاریخ پیوستند ایرانی‌ها از چه روشی برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند طرح‌ سامانه‌های الکترونیکی تجارت امسال نهایی می‌شود طراحی بارکدهای جدید برای تشخیص مرسولات اینترنتی اینگونه مانع مصرف اینترنت توسط اینستاگرام شویم راهکاری برای افزایش سرعت اینترنت تلفن همراه قیمت اینترنت کاهش می یابد؟ حجم‌خوری اینترنت نداریم! بهترین گوشی‌های هوشمند برای گیمرها ۸ شهر کشور به فیبر نوری مجهز می شوند تغییر محاسبه حجم اینترنت رونمایی از اینترنت اشیا برای مدیریت هوشمند منابع و انرژی کاهش مصرف اینترنت سیمکارت در آیفون کاهش مصرف اینترنت سیمکارت در آیفون به روزرسانی ویندوز ۱۰ دسترسی به وای – فای را ناممکن کرد به روزرسانی ویندوز ۱۰ دسترسی به وای – فای را ناممکن کرد نرخ های جدید اینترنت همراه اول اعلام شد نرخ های جدید اینترنت همراه اول اعلام شد سرعت اینترنت کاربران ایرانی‌ تا پایان سال دوبرابر می‌شود سرعت اینترنت کاربران ایرانی‌ تا پایان سال دوبرابر می‌شود
برگشت به بالا