هشدار؛

در خریدهای اینترنتی کلاه سرتان نرود

عصر کالا- با رشد و گسترش هرچه بیشتر استفاده اقتصادی از فضای مجازی در سال‌های اخیر، میزان پرداخت‌های آنلاین هم افزایش داشته است؛ کاری که البته برای هرچه ایمن‌تر شدن نیازمند رعایت اصولی است.

جمعه ۲۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۵:۰۰

در خریدهای اینترنتی کلاه سرتان نرود

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایسنا، برخط شدن بسیاری از مبادلات اقتصادی در فضای مجازی موجب شده تا میزان سوءاستفاده و کلاهبرداری‌ها در این فضا بیشتر شود. بخشی از این سوءاستفاده احتمالا به خاطر کمتر شناخته شدن این فضا و یا حداقل مبادله اقتصادی در این فضاست. نکاتی که در ادامه می‌آید به شما کمک می‌کند تا بتوانید مبادله‌های مجازی خود را امن‌تر کنید.

شخصی که با او معامله می کنید را بشناسید

قبل از این که خریدی انجام دهید، آدرس و شماره تلفن واقعی فروشنده اینترنتی را بررسی و نسبت به صحت آن اطمینان پیدا کنید. به این منظور که اگر بعداً برای شما سوالی پیش بیاید و یا به مشکلی برخورد کنید، این آدرس و شماره تلفن در دست شماست و می‌توانید به آنها مراجعه کنید.

کالائی که می‌خرید را بشناسید

یک نسخه نهایی از شرایط و ویژگی‌های محصول را که فروشنده تهیه کرده است، را به دقت مطالعه کنید حتی اگر این کار برای شما خسته کننده و ملال‌آور باشد. همچنین شرایط و ویژگی‌ها را به دقت بررسی کنید که اگر شما از محصول راضی نیستید، آیا می‌توانید آن را برگردانده و پول خود را دریافت کنید؟ هر نوع اطلاعات ثبت شده که مربوط به این معامله است و شامل تمامی نامه‌های الکترونیک ارسالی به فروشنده و دریافتی از فروشنده است، را ذخیره کرده و از آنها پرینت بگیرید.

همینطور کارت‌های هدیه را از مراکزی که می‌شناسید و به آنها اعتماد دارید، تهیه کنید. از خرید کارت از سایت‌هایی که مانند یک حراجی کار می‌کنند، خودداری کنید. زیرا این کارت‌ها می‌توانند تقلبی باشند.

در حفاظت از اطلاعات شخصی خود حساس باشید

اطلاعات کارت اعتباری خود یا سایر اطلاعات مالی خود را در ازای خرید و دریافت جدیدترین اسباب بازی، کارت هدیه رایگان، یک شغل فصلی و یا اجاره (یک محل) برای تعطیلات در اختیار شخصی که نمی‌شناسید، قرار ندهید.

سعی کنید اطلاعات مالی خود را از طریق نامه الکترونیک ارسال نکنید. نامه الکترونیک روشی مطمئن برای انتقال شماره کارت اعتباری، شماره حساب بانکی و یا شماره تامین اجتماعی نیست.

برروی لینک موجود در نامه الکترونیکی هم کلیک نکنید. شرکت‌هایی که فعالیت آنها مشروع و قانونی است قاعدتا اطلاعات مالی شما را از طریق نامه الکترونیکی یا پیام‌های پاپ‌آپ درخواست نمی‌کنند.

سیاست حفظ اسرار را به دقت مطالعه و بررسی کنید

سیاست حفظ اسرار ممکن است طولانی باشد و خواندن آن زمان‌بر باشد، اما می‌تواند اطلاعات مهمی را در اختیار شما قرار بدهد. برای مثال وب سایت چه نوع اطلاعات شخصی را جمع آوری می‌کند، صاحبان و اپراتورهای سایت چگونه قصد دارند از این اطلاعات استفاده کنند. اگر نمی‌توانید سیاست حفظ اسرار سایت را پیدا کنید و یا آن را درک نمی‌کنید و مفاد آن را متوجه نمی‌شوید، به فکر انجام معاملات تجاری خود در جای دیگری باشید و بگذارید که سایت (صاحبان سایت) بداند شما چه فکر و نظری دارید.

حواشی خرید

با دانستن نام سازنده یک کالا و شماره مدل، شما می‌توانید ویژگی‌های این کالا را به صورت جز به جز با سایر کالاهای مشابه مقایسه کنید. بعضی از خرده‌فروشان کالا را به قیمتی که سایر رقبا عرضه می‌کنند، وارد بازار می‌کنند و یا حتی قیمت آن را پایین‌تر هم می‌آورند. بسیاری از بازرگان‌ها، نه همه آنها، امسال هزینه‌ای بابت خرید کالا پرداخت نمی‌کنند.

بنابراین هزینه ارسال کالا را نیز در مجموع هزینه‌ها در نظر بگیرید. اگر شما در اینترنت سفارش خرید می‌دهید و محل فروشگاه را انتخاب می‌کنید، هزینه پارکینگ و حمل و نقل عمومی را نیز در نظر بگیرید.

مواظب خرید از طریق شبکه  WiFi عمومی (شبکه‌ای که رمز ندارد) باشید

بر اساس اطلاعات سایت پایگاه آگاه‌سازی و اطلاع‌رسانی جرایم اقتصادی در فضای مجازی، فکر نکنید که نقاط دسترسی WiFi عمومی امن هستند. تا زمانی که مطمئن نشوید که یک نقطه دسترسی ابزارهای امنیتی موثر و کافی دارد، ممکن است نخواهید اطلاعات حساس خود مانند شماره کارت اعتباری تان را از طریق آن شبکه ارسال کنید.

مبالغ را از طریق کارت اعتباری یا کارت هزینه پرداخت کنید

این ابزارها از بهترین و اثرگذارترین روش‌ها برای محافظت و حمایت از استفاده کننده است. ارسال پول از طریق سیستم مخابراتی می‌تواند ریسک داشته باشد. همانند ارسال وجه نقد، اگر یک بار ارسال شود، دیگر ارسال شده است؛ شما نمی‌توانید آن را برگردانید.

خرید در اینترنت و استفاده از ابزارهای شبه نقد مانند چک شخصی و... می‌تواند ریسک داشته باشد. تنها زمانی از این ابزارها استفاده کنید که شخصی که با او معامله می‌کنید، را می شناسید.

محصولات رایگان می‌توانند هزینه‌زا باشند

محافظ صفحه، کارت‌های الکترونیک و سایر دانلودها در فضای اینترنت می‌توانند حامل ویروس‌های خطرناک باشند. نرم‌افزارهای ضدویروس و ضدجاسوسی خود را همراه با نرم افزار دیواره آتش همواره به روز و فعال نگه دارید.

حساب های مالی خود را به دقت بررسی کنید

به صورت روزانه و مستمر حساب‌های خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید تمامی برداشت‌های پول از حساب مطابق نظر خودتان صورت گرفته است.

برچسب ها

کلاهبرداریفضای مجازیخرید اینترنتی
مطالب مرتبط بیشتر
هنگام خرید از سایت‌های اینترنتی دقت کنید تماس‌های از دست رفته خارجی که به عمد قطع می شوند کلاهی که هنگام خرید اینترنتی سر مشتریان می‌رود کلاهی که هنگام خرید اینترنتی سر مشتریان می‌رود کلاهی که هنگام خرید اینترنتی سر مشتریان می‌رود هشدار پلیس فتا به شهروندان در مورد کلاهبرداری‌ها هنگام خرید اینترنتی هشدار پلیس فتا به شهروندان در مورد کلاهبرداری‌ها هنگام خرید اینترنتی مراقب کلاهبرداری در سایت‌های خرید و فروش کالا باشید مراقب کلاهبرداری در سایت‌های خرید و فروش کالا باشید جاسوسی از صفحه نمایش رایانه توسط میکروفون عبور کاربران شبکه‌های اجتماعی از مرز ۳ میلیارد نفر شناسایی مالباختگان از طریق آگهی فروش به اینترنت کودکان چه گذشته است؟ آسیب پذیری در سیستم پرداخت موبایلی اینستاگرام به روزرسانی شد قابلیت اطمینان از مشاهده تمامی تصاویر به اینستاگرام افزوده شد افزودن امکان طرح پرسش از استوری گذاران اینستاگرام موسیقی به استوری اینستاگرام اضافه می‌شود؟ پیام‌رسان فیس بوک به قابلیت ترجمه خودکار مجهز شد قابلیت ارسال ویدیوهای بلند از فردا به اینستاگرام اضافه می‌شود اولین تصویر از بخش جدید Activity در اینستاگرام قابلیت جدید اینستاگرام برای استوری شناسایی چالش‌های بزرگ اینترنتی قابلیت جدید اینستاگرام و اطمینان از مشاهده تمامی تصاویر از قابلیت جدید برنامه گوگل فوتوز بهره‌مند شوید پایان نگرانی درباره مشاهده همه پستهای ارسالی در اینستاگرام بازیابی اطلاعات حذف شده در واتس‌اپ ممکن شد به اشتراک گذاری عکس های دیگران در استوری اینستاگرام قابلیت اشتراک‌گذاری پست‌ها در اینستاگرام فراهم شد فیسبوک بالاترین درصد بی‌اعتمادی را در میان کاربران دارد حضور مدیرعامل اینستاگرام در ایران اینستاگرام قابلیت خرید را عرضه می کند خاموش‌کردن جستجو به اپلیکیشن یوتیوب افزوده شد اینستاگرام برای کاربران ویندوز فون حذف شد اینستاگرام ویژگی «پرتره» را افزود قابلیت‌های جدید پیام‌رسان واتس‌اپ در جدیدترین به روز رسانی اطلاعات ۸۷ میلیون کاربر در رسوایی فیس بوک فاش شده است! تلنگری به همه‌ی پیام‌رسان‌های ایرانی! کلاهبرداری و اخاذی به بهانه تعمیرات موبایل محدودیت زمانی واتس‌اپ برای حذف پیام بیشتر شد خریدهای اینترنتی عید را آگاهانه انجام دهید ارائه شبکه اجتماعی سامسونگ واقعیت دارد؟ مشکل پیام‌رسان‌های داخلی چیست؟ رونق کسب و کار با گسترش فروشگاه های اینترنتی ارسال ایمیل‌های جعلی با یک بدافزار فیسبوک شما را در عکس‌های تگ نشده شناسایی می‌کند چطور حریم خصوصی را در شبکه‌های اجتماعی حفظ کنیم؟ هر آنچه برای امنیت مجازی لازم دارید مدل اینترنت غیرحجمی تصویب شد احتمال اضافه شدن قابلیتی جدید و جالب به اینستاگرام تشریح ابعاد طرح رجیستری و خبر انتشار سند کودک و اینترنت در سایت‌های شیپور و دیوار کلاهبرداری‌های اینترنتی بیشتر است بازداشت کلاهبردار ۵۰ میلیاردی کبسه در مازندران توصیه پلیس در خصوص امنیت لپ‌تاپ ها کلاهبرداری هکرها از یک میلیون تلفن همراه سرعت رشد اینستاگرام از هر زمان دیگری بیشتر شده است پنج راهکار برای ایمن ماندن به هنگام استفاده از wifi در فضای عمومی از فروشگاه‌های دارای نماد الکترونیک خرید کنید دستگیری کلاهبردار ۷۵۰ میلیونی سایت تقلبی لوازم‌خانگی کلاهبرداری ۶۰ میلیاردی در پوشش بازار یابی و خرید کالا کلاهبرداری ۶۰ میلیاردی در پوشش بازار یابی و خرید کالا
برگشت به بالا