لیزری برای مطالعه بهتر مولکولها ساخته شد

عصر کالا- یک پژوهشگر ایرانی به همراه دیگر محققان دانشگاه استنفورد موفق به ارائه یک روش کارآمدتر برای تولید اشعه‌های فوق‌العاده کوتاه از نور و مطالعه مولکولها شدند.

شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۴:۰۰

لیزری برای مطالعه بهتر مولکولها ساخته شد

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از تسنیم، از لیزر برای کارهای زیادی استفاده می‌شود، از برش فلز گرفته تا بهبود بینایی؛ اما لیزر محدودیتهای خود را دارد.

یک مانع بزرگ این است که آنها فقط می‌توانند انواع خاصی از نور را منتشر کنند؛ محققان با استفاده از آنچه که به‌عنوان نوسانگرهای پارامتری نوری شناخته می‌شوند به سراغ این محدودیت رفتند که به لیزرهای عادی اجازه می‌دهد نور را به طول موجهای مختلف تبدیل کنند و ممکن است در برخی حوزه‌های تحقیقاتی مفید باشد.

به عنوان مثال در مطالعه نحوه رفتار مولکولها مفید واقع می‌شود؛ با این حال این گجتها هم محدودیتهای خود را دارند؛ آنها معمولاً دارای خروجیهای ضعیف هستند و نیاز به ثبات و دقت زیادی دارند و استفاده آنها در خارج از محیط آزمایشگاه‌های با کنترل بالا را بسیار سخت می‌کند.

علیرضا مرندی به همراه تیم تحقیقاتی در دانشگاه استنفورد راهی برای حل این مسئله پیدا کرده‌اند و کار آنها می‌تواند این سیستمها را کارآمدتر و استفاده از آنها را آسانتر کند.

نحوه کار این نوسانگرها به این گونه است که نور لیزر از طریق یک کریستال فیلتر می‌شود که این کار، نور را به طول موجهای مدنظر محققان تبدیل می‌کند.

سپس این نور از چندین آینه منعکس شده و موجب ایجاد اشعه فوق کوتاه نور در طول موج جدید می‌شود؛ با تنظیمات سنتی، خروجی نور تبدیل شده بسیار کم و کوتاه است اما با دو ترفند در این سیستم جدید، تیم استنفورد قادر به تقویت آن شد.

کم کردن انعکاس آینه‌ها که یک حرکت غیرمعمول است و طولانی کردن زمان انعکاس نور از همه این آینه‌ها امکان دسترسی محققان به طول موجهای بیشتر را ممکن می‌سازد؛ به این معنی است که دانشمندان می‌توانند با جزئیات بیشتری مولکولها را مطالعه کنند.

این سیستم جدید کارآمدتر از دیگر دستگاه‌های موجود است و می‌تواند شناسایی مولکولها را بهبود بخشیده و رفتار آنها را بهتر تجزیه‌وتحلیل کند.

به عنوان مثال چنین سیستمی می‌تواند در آینده قادر به اسکن کردن هوا برای شناسایی آلاینده‌ها باشد؛ به همین دلیل این سیستم نسبت به جنبش و حرکت حساس نیست و استفاده از آن را در خارج از آزمایشگاه ممکن می‌سازد.

مرندی؛ محقق این پروژه گفت: وقتی شما با افرادی صحبت می‌کنید که در طول 50 سال گذشته با این فناوری کارکرده‌اند درباره برنامه‌های کاربردی واقعی آن شک دارند؛ زیرا از نظر آنها این تشدیدکننده‌ها (رزوناتورها) نیاز به‌دقت زیاد در تنظیم و مقدار زیادی تعمیر و نگهداری و هزینه دارند.

وی یادآور شد: اما در شیوه ابداعی ما، این الزامات فوق‌العاده آسان و منبع بسیار قابل اطمینان است و نیازی به مراقبت گسترده توسط سیستمهای استاندارد ندارد.

برچسب ها

لیزرپزشکیدوربین لیزری
مطالب مرتبط بیشتر
گوشی پزشکی هوشمند برای کودکان مبتلا به آسم ساخته شد ابداع پوست مصنوعی که فشار و دما را حس می‌کند! بارکدهای خوراکی به بدن دارو می رسانند کشتن باکتری ها و بازسازی پالپ دندان با سلول های بنیادی اطلاع از خطرات بهداشتی هر منطقه با یک اپلیکیشن عمل جراحی با هدست واقعیت مجازی انجام شد اندازه گیری ضربان قلب با دوربین فیلمبرداری پیش بینی وضعیت بیماران با کمک هوش مصنوعی دسترسی به تمام سوابق پزشکی با آیفون ممکن می شود سوزن انتقال دارو به مغز ساخته شد نصب برچسب اصالت کالا بر روی ۵ دسته از تجهیزات و ملزومات پزشکی افزودن سوابق پزشکی کاربران در نسخه بعدی iOS ربات جراح به اندازه یک سکه ساخته شد پانسمان پلیمری برای ترمیم جراحت تولید شد این گجت پوشیدنی به بهبود زخم کمک می کند معرفی گجت هوشمند برای پیشگیری از آسم و آلرژی معرفی فناوری جدید برای محافظت از کیفیت آب بطری گجت هوشمند برای اطلاع از میزان دریافت نور خورشید ساخت کوچکترین اسپینر جهان با نانوحکاکی گجتی که از مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری می کند دانشمند ایرانی حسگر رصد معده ساخت دستکش هوشمند برای بیماران نخاعی ساخته شد تشخیص بیماریهای سیستم ایمنی بدن توسط هوش مصنوعی گجت هوشمند؛ برای تعیین میزان قندخون کاربران گجت موبایلی که مشکلات پوستی را تشخیص می‌دهد ساخت دستگاه تشخیص ناهنجاری بدنی با امواج مادون قرمز ساخت دستگاه تشخیص ناهنجاری بدنی با امواج مادون قرمز اپلیکیشن نجات ساخته شد! تشخیص بیماری پارکینسون و آلزایمر با فناوری نانو ابزاری ساده و کاربردی برای تعیین میزان قند خون با گوشی موبایل! رصد علائم حیاتی افراد با برچسب روی لباس این دستگاه کوچک باکتری را ردیابی می کند این جلیقه به شما سرم تزریق می کند! گجت هوشمند برای اطمینان از سلامت کودک طراحی شد روش جدید برای پرینت سه بعدی اشیا در ۱۰ ثانیه! برای خرید دستگاه رطوبت ساز چقدر باید هزینه کرد؟ + جدول افزایش سرعت بهبود زخم‌های عمیق سوختگی با پانسمان‌های نانویی چت بات درمانگر افسردگی ساخته شد اپل واچ به کمک KardiaBand نوار قلب می گیرد ارسال تصویر نسخه یا اسم دارو با اپلیکیشن به داروخانه‌ها برای یافتن دارو پرینتر سه بعدی جایگزین سمعک می شود مظنه انواع فشارسنج دربازار؟ +جدول اپل دوربین لیزری برای موبایل می سازد ردیابی سرطان پوست با یک دستگاه ارزان عینک واقعیت افزوده کم بینایان را بینا می کند جوراب پای دیابتی با خاصیت آنتی باکتریال تولید شد اسکن سه بعدی ارزان برای زنان باردار زخم‌ پوش‌های نانو لیفی برای ترمیم زخم های دیابتی ساخته شد تست آلرژی در ۵ دقیقه با یک قطره خون قدرتمندترین لیزر جهان ارتقا می یابد ساخت نانو سامانه انتقال همزمان دارو و ژن به سلول‌های سرطانی پانسمان نانویی برای ترمیم زخم ساخته شد رونمایی از پروژکتور لیزری ال جی ProBeam UST و MiniBeam در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷ نخستین مرکز نوآوری لیزر افتتاح شد دقیق ترین لیزر جهان پس از ده سال تلاش دانشمندان ساخته شد حفاظت از مزارع کشاورزی با حفاظ لیزری با پروژکتور لیزری دل یک نمایشگر ۱۰۰ اینچی ۴K HDR داشته باشید امکان اندازه‌گیری خصوصیات نور با دستگاه‌های طیف‌سنج‌ محققان کشور چگونه استفاده از «لیزر» تنفسی پاک فراهم می‌کند
برگشت به بالا