راهکار جالب بانوی ایرانی برای بازیافت فلزات گرانبها از پسماندهای الکترونیکی

عصر کالا- توسعه روزافزون فناوری اطلاعات و عرضه رایانه ها و ابزارآلات الکترونیکی پیشرفته، خروج این اقلام از چرخه مصرف را شتاب بخشیده و در این میان یک بانوی شیرازی راهکاری را برای بازیافت فلزات گرانبها از آنها عملیاتی کرده است.

شنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸:۰۰

راهکار جالب بانوی ایرانی برای بازیافت فلزات گرانبها از پسماندهای الکترونیکی

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از ایرنا، رایانه ها و ابزارآلات قدیمی با توجه به ظرفیت و سرعت اندک آنها در زمینه پردازش اطلاعات محکوم به خروج از چرخه مصرف هستند، وسایلی که در مدارهای الکترونیک آنها مقادیری از فلزات گرانبها به کار گرفته شده است.

رایانه های قدیمی یا از سمساری ها و دست دوم فروشی ها سر در می آورند یا صاحبان آنها ترجیح می دهند که با توجه به کم بودن شمار خریداران چنین وسایل، آنها را از رده خارج کنند.
این درحالی است که بسیاری از قطعات رایانه مقادیری از فلزات گرانبها را در خود جای داده اند. به گفته کارشناسان، از آنجا که تعداد فلزات به کار رفته در این قطعات بسیار زیاد و مقدار آن در هر قطعه بسیار پایین است از صرفه اقتصادی کافی برای فعالان در حوزه ضایعات ندارد یا اگر از چنین صرفه اقتصادی برخوردار باشد، مراحل استخراج فنی و پیچیده ای دارند.
فراهم بودن امکان استخراج نقره، طلا، پلاتین و نیکل از قطعات الکترونیکی باعث شده است که یک بانوی جوان شیرازی در این زمینه تحقیق کند و حاصل دستاوردهای علمی خود را امروز در کارخانه ای در شهرک صنعتی شیراز ببیند.
' المیرا کیومرثیان' با 20 سال سن به واسطه راه اندازی این کارخانه امروز یکی از جوان ترین کارآفرینان کشور محسوب می شود.
وی که هم اکنون دانشجوی رشته شیمی است، در دوران کودکی تلاش های زیادی در حوزه علم و فناوری داشته است.
این بانوی کارآفرین گفت: در سن 9 سالگی به مقام نخست المپیاد کشوری در رشته ریاضی و علوم دست یافتم و در 11 سالگی نخستین اختراع خود را انجام دادم که با همین اختراع چهار سال بعد در مسابقات کره جنوبی مدال طلا دریافت کردم.
موسس کارخانه بازیافت فلزات گرانبها از پسماندهای الکترونیکی می گوید که به واسطه موفقیت های علمی و فناوری خود از کشورهای کانادا و استرالیا پیشنهاد داشته ام که در این کشورها فعالیت پژوهشی خود را ادامه دهم ولی این پیشنهادها را نپذیرفتم و تصمیم دارم ثمره و حاصل پژوهش های علمی ام را در کشور خودم شاهد باشم.
کیومرثیان ادامه داد: برای اجرای طرح خودم در زمینه «بازیافت فلزات گرانبها از ضایعات الکترونیکی» از مهرماه پارسال با یکصد میلیون تومان سرمایه شخصی، کارخانه ای را در نزدیکی شهرک صنعتی شیراز تاسیس کردم.
این بانوی جوان کارآفرین گفت: اکنون فناوری بازیافت در شیراز فراهم شده و در راستای اجرای این طرح 15 نیروی متخصص و نخبه در کارخانه ام که 'شیمی صنعت کیومرثیان' نام دارد، مشغول کار هستند .
او ادامه داد: هم اینک این کارخانه بازیافت یک تن ضایعات را در ماه انجام می دهد در صورتی که ظرفیت 15 تن در ماه را دارد.
کیومرثیان گفت: کمبود مواد اولیه به مشکلی بزرگ سد راه این کارخانه تبدیل شده است.
او درحالی از کمبود مواد اولیه کارخانه صحبت می کند که این مواد به وفور در استان فارس تولید می شود و این استان از نظر تولید مواد اولیه این کارخانه که ضایعات الکترونیکی است در رتبه دوم کشور قرار دارد.
کیومرثیان گفت: از مسئولان استان فارس می خواهم که در راستای حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از خام فروشی و خروج سرمایه های ملی کشور تمهیداتی فراهم شود تا همکاری دائمی در جهت تامین مواد اولیه این مجموعه صنعتی از ارگانهای دولتی استان فارس ایجاد شود چون این طرح در راستای اقتصاد مقاومتی قابلیت تبدیل به یک پروژه بزرگ ملی را دارد.
این بانوی کارآفرین بیان کرد: مواد اولیه این کارخانه را دستگاههای از رده خارج شده برقی و وسایل کامپیوتری، مخابراتی، پزشکی و... تشکیل می دهند.
کیومرثیان در پایان از عدم همکاری برخی سازمانها و ارگانهای استان فارس در زمینه ارائه پسماندهای الکترونیک گلایه کرد و خواستار همکاری دستگاههای مذکور با این مجموعه شد.
در یک ماه گذشته، معاون استاندار فارس در نامه ای به دستگاه های اجرایی استان همکاری با این کارآفرین جوان را خواستار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس اوایل مهرماه جاری در این نامه با اشاره به مصوبه شورای برنامه ریزی و توسعه استان مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی و اینکه این مجموعه تنها تولیدکننده کشور در این راستاست همکاری و تحویل ضایعات الکترونیکی دستگاه های اجرایی استان به این مجموعه تولیدی را ابلاغ کرده است.
بدین ترتیب، این بانوی کارآفرین چشم انتظار یاری مسئولان دستگاه ها و نهادها در استان فارس و کشور است تا به واسطه دانش فنی خود، قطعات به ظاهر دور ریختنی را به طلا و ارزش افزوده برای این سرزمین تبدیل کند.

برچسب ها

رایانهبازیافتفلزات گرانبها
مطالب مرتبط بیشتر
بارانی از جنس بطری های پلاستیکی بازیافتی بپوشید رهایی از پلاستیک یا بازیافت، کدام مهمتر است؟ کامپیوتر شما به چه میزان حافظه رم(RAM) نیاز دارد؟ کوچکترین رایانه جهان ساخته شد تحولات در نسخه جدید سیستم عامل رایانه‌های اپل افزایش کیفیت ارائه خدمات اینترنت ربات بازیافت گوشی اپل معرفی شد راهنمای خرید Webcam ۴۱ سالگی نخستین رایانه اپل ۱۰ روشِ بازیافت زباله‌های کاغذی در خانه رایانه یک‌میلی‌متری به بازار می‌آید رایانه‌ها را بهاری کنید کوچکترین رایانه جهان رونمایی شد خرید پسماندهای الکترونیکی از شهروندان در غرفه‌های بازیافت روند رو به رشد استفاده از رایانه‌های شخصی اپل تولید عایق ارزان و قدرتمند از چوب عرضه رایانه های سازگار با شبکه های نسل پنجم تا سال آینده افزایش ۲۰درصدی قیمت تجهیزات دیجیتال افزایش ۲۰ درصدی قیمت لوازم رایانه و آی تی محصول جدید اینتل برای تولید رایانه های نازک نقص فنی ورود به رایانه های مک را بدون نیاز به کلمه عبور ممکن کرد جهان رایانه‌های کوانتومی قفل رایانه را با قلبتان باز کنید تبدیل رایانه های آی مک به آکواریوم!+ عکس کشف ۸۴۰ میلیارد ریال کالای قاچاق، توسط دریابانان بوشهر رایانه ارزان قیمت ویژه بازی های ویدئویی به بازار آمد عینک ویژه برای استفاده طولانی از رایانه موشواره ای متفاوت که با آن مچ درد نمی گیرید سقوط آمریکا در رتبه بندی قدرتمندترین ابررایانه های جهان سریع‌ترین رایانه دنیا با ۱۳۰ کوادریلیون محاسبه در ثانیه ژاپنی‌ها سریع ترین ابررایانه دنیا را می‌سازند انتشار مستند فنی راهنمای امداد برای رایانه‌های آلوده به واناکرای رایانه کوچک بدون فن Shuttle XC۶۰J با پردازنده Apollo Lake SoC رونمایی شد رایانه Ideacentre ۵۲۰S؛ مرکز ایده پردازی لنوو لپ‌تاپ‌های جدید و کاربردی ایسر معرفی شدند! بازار کامپیوتر نیازمند مشوق‌های دولتی رایانه رومیزی بخریم یا لپ تاپ؟ شرکت Mad Catz اعلام ورشکستگی کرد ارزان ترین لپ تاپ های بازی برای گیمخورها حراج رایانه «اپل وان» در آلمان فروش کالاهای کامپیوتری دست دوم به جای نو رونمایی اچ‌پی از کامپیوتر EliteOne ۸۰۰ G۳ اولین رایانه کوانتومی قابل استفاده عمومی عرضه می شود جلوگیری از واردات کالاهای کامپیوتری ۴۵ شرکت کنترل گوشی و رایانه توسط معلولان با پلک زدن و تنفس کنترل گوشی و رایانه توسط معلولان با پلک زدن و تنفس
برگشت به بالا