سرمایه‌گذاری انحصاری اروپا در استارت‌آپ‌ها

عصر کالا- هزینه متمایل کردن آینده به خواسته یک شخص چقدر است؟ «ماسایوشی سان» رئیس شرکت بزرگ SoftBank این هزینه را برابر ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌کند.

شنبه ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۵:۰۰

سرمایه‌گذاری انحصاری اروپا در استارت‌آپ‌ها

به گزارش پایگاه خبری«عصر کالا» به نقل از دنیای اقتصاد، این میزان، در واقع اندازه شرکت ژاپنی بزرگ Vision Fund است که زیرمجموعه و بازوی سرمایه‌گذاری SoftBank بوده و در بسیاری از شرکت‌های جریان‌ساز و مهم تکنولوژی مانند Uber و WeWork، سهامدار است. این در حالی است که ماسایوشی سان در حال راه‌اندازی شرکت جدید بزرگ و مشابه دیگری است. حالا اتحادیه اروپا هم چنین شرکت یا صندوق سرمایه‌گذاری می‌خواهد. هفته گذشته اخباری منتشر شدند که از طرحی برای ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری 100 میلیارد یورویی (111 میلیارد دلاری) به‌عنوان پشتوانه شرکت‌های نوظهور اروپایی در صنایع و بخش‌های بسیار مهم، خبر دادند.

نام احتمالی این صندوق با توجه به تمرکز آن بر تکنولوژی‌های به‌روز، European Future Fund است که ریشه در دهه‌های گذشته دارد. زمانی سیاستمداران در سراسر این قاره قدیمی معتقد بودند که با پاداش دادن به شرکت‌های منتخب، باعث موفقیت آنها خواهند شد. این تجربه که با عنوان «قهرمانان اروپایی» مربوط به دهه 1970 می‌شود، پایان خوبی نداشت چون در آن از پول حاصل از پرداخت مالیات هزینه می‌شد. نگرانی از عقب‌ماندن و موفق نشدن اروپا در عرصه تکنولوژی هم دغدغه قدیمی است. در اوایل دهه 2000، فرانسه و آلمان نگرانی زیادی از دست و دلبازی و سرمایه‌گذاری افراطی گوگل در موتور جست‌وجوی اروپایی Quaero داشتند. چند سال بعد و با صرف ده‌ها میلیون یوروی بیشتر، این پروژه بی‌سر و صدا متوقف و حذف شد.

با این حال ناکامی و درماندگی سیاستمداران از کمبود نسخه‌های اروپایی شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و علی‌بابا همچنان ادامه دارد. با این اوصاف است که آنها همچنان به تلاش خود ادامه می‌دهند تا صندوق قهرمانان اروپایی را نه‌تنها در عرصه‌های ملی، بلکه در سطح بین‌المللی راه‌اندازی کنند. حالا صنایع مختلف به هوشمندی سیاستمداران برای رشد و پیشرفت در زمینه‌هایی مانند تولید باتری‌ها یا هر چیزی مربوط به هوش مصنوعی نیاز دارند.

در ماه فوریه گذشته کمیسیون اروپا که بازوی اجرایی اتحادیه اروپاست، ادغام بخش‌های ریلی و مربوط به راه‌آهن شرکت بزرگ آلمانی Siemens و شرکت فرانسوی Alstom که در زمینه حمل و نقل ریلی فعالیت می‌کند، به شرکت‌های غیراروپایی رقیب را ممنوع کرد. حالا طرز تفکر دولتمردان اروپایی در حال تغییر است. «مارگارت وستاگر» عضو هیات رقابت کمیسیون اروپا که بارها جلوی تلاش سیاستمداران برای توجه بیش از حد به صنایع خاص و محبوب و سرمایه‌گذاری بیشتر در آنها را گرفته است، احتمالا از جایگاه خود کنار می‌رود و مسوولیت دیگری را در این کمیسیون به عهده خواهد گرفت. «اورسولا ون‌درلی‌ین» آلمانی که در اولین روز ماه نوامبر سال گذشته به‌عنوان رئیس کمیسیون اروپا انتخاب شد، درباره نیاز اروپا به به‌روزرسانی سیاست‌های صنعتی‌اش صحبت کرده است. حالا سیاستمداران اروپایی با طرز فکرهای مختلف، خواستار ایجاد یک دژ اروپایی برای دفاع از شرکت‌های فعال در این قاره در برابر آمریکا به رهبری ترامپ و البته حمله شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری دولتی چین هستند.

هنوز راه نسبتا زیادی تا سرمایه‌گذاری اولین یوروهای صندوق European Future Fund باقی مانده است. اورسولا ون‌درلی‌ین معتقد است تا اجرایی شدن این کار فاصله زیادی وجود دارد. بعد از مدت کمی، نشریه خبری Politico در گزارشی خبر داد که کمیسیون اروپا آن را به‌عنوان «پیش‌نویس طرحی برای حمایت از شکوفایی فکری کشورهای عضو اتحادیه اروپا» توصیف کرده است. به‌نظر می‌رسد این طرح از جهات مختلفی مانند اینکه استارت‌آپ‌های به چه شکل سرمایه دریافت کنند (سرمایه عمومی تقویت و پشتیبانی شده توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی) و استفاده از روش دریافت سهام مستقیم در شرکت‌های نوظهور برای پشتیبانی از آنها، کامل و دقیق است. مهم‌ترین حلقه مفقوده در این طرح، جای خالی فهرستی از استارت‌آپ‌های تکنولوژی است که احتمال موفقیت زیادی در جریان اجرای این طرح خواهند داشت؛ موضوعی که قاره اروپا در سال‌های اخیر نگرانی‌های جدی درباره آن دارد.

برچسب ها

سرمایه گذاریاستارتاپ
مطالب مرتبط بیشتر
گوگل استارتاپ «بازی اجتماعی» می سازد حمایت از تولید ملی با اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۷ جشنواره استارتاپ های لوازم خانگی برگزار می شود دستگاه قضایی از قاچاق کالا و ارز جلوگیری می کند دستیابی ال جی به بالاترین میزان سود عملیاتی در ۹ سال اخیر افزایش ۵۰ درصدی سود عملیاتی سامسونگ از ساخته دست کارگر ایرانی حمایت کنیم حمایت از کالای ایرانی یک هدف‌گیری عالمانه است کفش ملی با سرمایه گذاری یک شرکت خارجی احیا می شود کارت ویزیت هوشمند موبایلی طراحی شد ‎افتتاح خط تولید جدید محصولات ال‌جی توسط شرکت صنایع گلدیران در سیرجان معافیت گمرکی تجهیزات گردشگری مبلمان در آستانه سال جدید افزایش قیمت نخواهد داشت گوگل فناوری تبدیل نمایشگر به بلندگو را خرید گجت هوشمند؛ راهی برای یافتن کلیدهای گمشده گجت هوشمند برای اطمینان از سلامت کودک طراحی شد افزایش سرمایه‌گذاری برای توسعه نسل جدید اینترنت ۵G حمایت از استارتاپها برای حضور در بازارهای جهانی در دستور کار خودنمایی استارتاپ های تعویض روغن آنلاین ساخت دستگاه تشخیص آلودگی آب توسط یک استارتاپ ایرانی شرکت مخابرات ایران هوشمند دیجیتال می‌شود وقتی که استارتاپ ایرانی مشکل کارخانجات چرم را حل می کند ۱۴۷۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری در ترابردپذیری همراه اول آخرین تحلیل وضعیت صادراتی لوزام خانگی سرمایه‌گذاری ۱۸.۶ میلیارد دلاری سامسونگ برای تصاحب بازار گوشی‌های هوشمند هدفون‌های ایرپاد اپل محصولی درآمدزا برای اپل سرمایه گذاری مناسب دولت یازدهم در صنعت لوازم خانگی خودزنی های صنعت لوازم خانگی ایران کوپرتینو ۲ میلیون شغل در آمریکا ایجاد می‌کند سازمان استاندارد از سرمایه‌گذاری خارجی حمایت می‌کند برای جذب سرمایه گذاران صنعتی بین المللی در منطقه آزاد انزلی آمادگی کامل داریم صنعت لوازم خانگی ظرفیتی بی بدیل برای اشتغال زایی تکذیب تعطیلی گرما آفرین ایساتیس نوکیا۹ مجهز به فناوری صدای سه بعدی اوزو رشد جذب سرمایه گذاری با کاهش مالیات بخش تولید ممکن می شود لزوم ارائه خدمات پس از فروش برای کالاهای سرمایه ای و مصرفی خاص این بالش الکترونیکی بی خوابی را درمان می کند
برگشت به بالا