اوج تا فرود هنر دیرینه ایران‌زمین

نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»

عصر کالا: فرش دستباف اگرچه با فرهنگ و هنر ایرانی عجین شده اما امروزه این هنر - صنعت با بی‌مهری مواجه شده است و در کمتر خانه‌ای فرش دستباف دیده می‌شود چراکه نوع ماشینی آن گوی سبقت را ربوده است.

دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷:۰۰

نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»نفس‌های آخر قالیبافان بر «دارها»

به گزارش پایگاه خبری «عصر کالا» به نقل از مهر، گروه استان‌ها: قالیبافی از هنرها و صنایع‌دستی اصیل و کهن ایرانی محسوب می‌شود به‌طوری‌که فرش دستباف روزگاری به‌عنوان اسباب زینت خانه‌ها استفاده می‌شد.

این هنر به‌قدری ارزشمند است که کهن‌ترین فرش دنیا با 2500 سال قدمت متعلق به ایران است و در یکی از موزه‌های روسیه نگهداری می‌شود و حتی گران‌ترین فرش دنیا با 33 میلیون و 800 هزار دلار قیمت نیز متعلق به کشور ایران است که در موزه واشنگتن نگهداری می‌شود.

از سوی دیگر بزرگ‌ترین فرش با اندازه 564 مترمربع در مسجد شیخ زاهد ابوظبی با بازدید روزانه 2 هزار جهانگرد و ریزبافت‌ترین فرش 180 رج پرسپولیس باقیمت 13 میلیارد تومان نیز از دیگر هنرهای مردم ایران است.

به گفته رئیس مرکز ملی فرش ایران 700 هزار بافنده فرش در کشور فعالیت می‌کنند و هم‌اکنون فرش تولیدی ایران به 80 کشور دنیا صادر می‌شود.

مشکلاتی از بیمه تا مالیات

حمید کارگر در رابطه با مشکلات صنعت فرش در ایران هم گفت: یکی از تجربیات نامطلوب فرش ایران اعمال تحریم‌های ظالمانه از سال‌های 2010 تا 2016 بود به‌طوری‌که فرش امکان ترخیص از گمرکات را نداشت.

وی در تشریح ویژگی‌های فرش دستبافت ایرانی افزود: زمانی در خانه‌های ایرانی فرش روی فرش پهن می‌شد اما امروز به دلیل مشکلات اقتصادی اندازه فرش‌ها کوچک شده و فرش جنبه تزئینی به خود گرفته است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران متذکر شد: متأسفانه فرش ایران ناشناخته است درحالی‌که زمانی فرش کالای پس‌انداز خانه‌ها محسوب می‌شد و بعد از استفاده با قیمت بیشتر به فروش می‌رفت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با تأکید به اینکه 47 منطقه تولید فرش دستبافت شناسایی‌شده و از این تعداد 29 منطقه ثبت جهانی شده است، اضافه کرد: حتی از این امتیاز به شکل مطلوب استفاده نکردیم.

کارگر با اشاره به فعالیت تعداد کثیری فرش‌باف در سطح کشور اضافه کرد: متأسفانه مشکلاتی ازجمله بیمه، تسهیلات بانکی و معافیت‌های مالیاتی مشاهده می‌شود.

وی افزود: 320 هزار قالی‌باف تحت پوشش بیمه است و این در حالی است که قانون فعلی بیمه قالی‌بافان به‌صورت سالانه بوده و افزایش جمعیت قالی‌بافان را مدنظر ندارد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران ابراز امیدواری کرد طرح جدیدی که در مجلس در حال تبدیل شدن به قانون است به این خلأ پاسخ گفته و مشکل بیمه قالی‌بافان رفع شود.

صنعت فرش‌بافی بافرهنگ و هنر مردم کشور عجین شده است

این صنعت اگرچه بافرهنگ و هنر مردم ایران عجین شده و مردم خاطرات فراوانی با آن دارند، اما در دوران حاضر با بی مهری مواجه شده و در کمتر خانه‌ای فرش دستبافت دیده می‌شود چراکه فرش ماشینی در رقابت با این هنر گوی سبقت را ربوده است.

بر اساس بررسی‌ها صنعت فرش دستباف در سال‌های اخیر با مشکلات بسیاری روبرو بوده تا جایی که همین موضوع روند تولید و صادرات آن را با کاهش مواجه کرده است.

تقریباً در تمام استان‌های کشور فرش بافته می‌شود، اما بافت فرش در برخی استان‌ها از مرغوبیت، اعتبار و جایگاه خاصی برخوردار است و در بازارهای جهانی نیز به‌عنوان یک برند موقعیت خوبی دارند، نظیر فرش تبریز و کاشان.

بافت فرش در استان همدان نیز روزگاری رونق داشته است، رونقی که امروز کمرنگ شده و استمرار این روند برای این هنر- صنعت نگران کننده است.

فرش دستباف نسبت به گذشته رونق کمتری دارد

یک کارشناس فرش دستبافت در همین خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه امروزه فرش دستبافت در استان همدان نسبت به گذشته رونق کمتری دارد، اظهار داشت: همدان یکی از مراکز اصلی تجارت فرش در منطقه غرب کشور بوده و باید دوباره به جایگاه گذشته خود بازگردد.

اکرم عبدی بابیان اینکه قالیبافان شهر همدان در یک قرن گذشته از انواع طرح‌های رایج در ایران ازجمله افشان شاه‌عباسی، لچک ترنج شاه‌عباسی و غیره استفاده کرده‌اند، عنوان کرد: روستاهای اطراف همدان دارای طرح‌های خاصی هستند که عموماً به‌صورت ذهنی بافته می‌شوند.

وی فرش قدیم و محلی همدان را از زیباترین و شادترین فرش‌های ایران دانست و بیان داشت: کاهش کیفیت مواد اولیه، دخل و تصرف در طرح‌های محلی و یا فراموش‌شدن آن‌ها تا حد زیادی از مرغوبیت فرش همدان کاست که این کاهش مرغوبیت، سبب کم شدن استقبال از فرش همدان شد.

آوازه فرش همدان در دنیا، از قم و تبریز بیشتر است اما توجه چندانی به آن نمی‌شود در همین خصوص یک تولیدکننده فرش در استان همدان بابیان اینکه فرش در استان همدان باوجود قدمت و سابقه‌ زیاد موردتوجه مسئولان نیست، گفت: آوازه فرش همدان در دنیا از قم و تبریز بیشتر است اما توجه چندانی به آن نمی‌شود.

محمد اعتمادی بابیان اینکه حرفه قالیبافی در اخذ تسهیلات با موانع بسیاری مواجه است و تجار استان همدان نیز بیشتر به صادرات فرش کهنه علاقه دارند، گفت: فرش «مهربان»، «جوزان» و سایر مناطق استان در جهان شهره هستند اما متأسفانه فرش استان همدان به فراموشی سپرده‌شده است.

اعتمادی با تأکید بر اینکه تولید فرش در استان همدان فرسایشی شده و تنها تولید تابلو فرش در همدان دنبال می‌شود که کمکی به صنعت قالیبافی در همدان نخواهد کرد، گفت: احیای نقشه فرش همدان، تولید و صادرات آن مطابق سلیقه روز دنیا نیاز به تلاش همه‌جانبه دارد.

یک فروشنده فرش در همدان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ورود فرش ماشینی را آفت رشد و توسعه هنر ایرانی دانست و گفت: ورود فرش‌های ماشینی و تبلیغات گسترده آن‌ها به همراه قیمت ارزان این کالای صنعتی، بخش عمده‌ای از بازار فرش دستباف را گرفته است.

محمدرضا روحانی منش بابیان اینکه تولید فرش سرمایه زیادی می‌خواهد و بسیاری از کسانی که دنبال سودآوری در کوتاه‌مدت هستند نمی‌توانند در این حوزه وارد شوند، یادآور شد: اگر دولت تسهیلات بیشتری در بخش صادرات فراهم کند تولیدکننده می‌تواند فرش دستبافت را در داخل با شرایط بهتر و قیمت کمتری به مصرف‌کننده عرضه کند و صنعت فرش رونق می‌گیرد.

در همین خصوص رئیس اداره فرش استان همدان در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه فرش‌بافی از ارزنده‌ترین حرفه‌ها در ایجاد اشتغال است، افزود: در حوزه فرش دستباف 25 شغل جانبی نظیر پشم‌چینی، حلاجی، نخ‌ریسی، پرداخت و بازرگانی فرش نهفته است که اگر به حوزه فرش توجه شود اشتغال قابل‌توجهی از این طریق ایجاد می‌شود.

احمدعلی بابایی بابیان اینکه حوزه فرش دستبافت از پشم‌ریسی تا تولید تجارت 10 میلیون نفر را در سطح کشور در دل خود جای‌داده است، گفت: جامعه فرش جامعه کوچکی نیست بلکه قشر زیادی از جامعه را تحت پوشش قرار داده و مدیریت و اشتغال ایجاد می‌کند.

فعالیت 47 هزار و 719 نفر بافنده فرش در همدان

رئیس اداره فرش استان همدان با تأکید بیان اینکه بابیان اینکه در استان همدان 47 هزار و 719 نفر بافنده فرش هستند، عنوان کرد: از این تعداد 37 هزار و 670 نفر خانم و 10 هزار و 49 نفر آقا هستند که این آمار درگذشته 100 هزار نفر بوده است.

وی عدم فروش این کالا، اصلاح و راستی آزمایی آمارها در این زمینه را از دلایل کاهش قشر فعال در حوزه فرش در استان همدان برشمرد و گفت: هرکدام از بافنده‌ها قادر هستند سالانه یک متر فرش ببافند که در آن صورت باید تولید سالیانه فرش در استان 47 هزار و 719 متر باشد اما در سال گذشته 36 هزار و 514 متر فرش در استان همدان بافته شد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه فرش دستبافت مجوزهای فرش خانگی در استان همدان صادر می‌شد و تاکنون 11 هزار و 423 مجوز بافت فرش به متقاضیان ارائه‌شده است، گفت: صدور مجوز بافت فرش در خانه هیچ امتیازی برای استان نداشته و حتی یک متر هم به میزان بافت فرش در استان همدان اضافه نشده و بر همین اساس از 3 سال پیش صدور مجوز بافت فرش در خانه متوقف‌شده است.

رئیس اداره فرش استان همدان با اشاره به کاهش میزان تخصیص اعتبار در حوزه فرش، تأکید کرد: در سال 94 میزان 2 میلیارد تومان اعتبار در بین بافندگان توزیع شد اما در سال گذشته این مبلغ به 300 میلیون تومان رسید که این مورد از دیگر دلایل عدم صدور جواز خانگی بود.

21 درصد از بافنده‌های استان همدان بیمه هستند

بابایی با اشاره به بیمه قالی‌بافی و استقبال افراد فعال در این زمینه عنوان کرد: از 27 درصد حق بیمه قالی‌بافی 20 درصد توسط دولت و 7 درصد توسط بافنده پرداخت می‌شد که تا پایان سال گذشته تعداد بیمه‌شدگان به 14 هزار و 957 نفر رسید که 21 درصد از قشر بافنده استان همدان را شامل می‌شود.

وی اظهار داشت: از 14 هزار و 957 بیمه‌شده در استان 3 هزار و 435 نفر آقا و 11 هزار و 540 نفر خانم هستند.

بابایی با اشاره به اینکه از محل اعتبارات استانی در سال گذشته 32 درصد به حوزه فرش تخصیص داده شد، تأکید کرد: 200 میلیون تومان اعتبار در این راستا به حوزه فرش تعلق می‌گرفت که تنها 87 میلیون تومان از آن محقق شد.

وی بابیان اینکه در سال گذشته یک هزار و 30 نفر در کلاس‌های آموزشی بافندگی شرکت کردند، اظهار داشت: هدف از برگزاری این دوره‌های آموزشی ترویج فرهنگ بافت فرش، کمک به واحدهای تولید فرش و حضور در المپیادهای بافت فرش است.

بابایی با تأکید بر اینکه امسال برای برگزاری دوره‌های آموزشی 920 میلیون تومان اعتبار درخواست شده است، افزود: اگر این میزان اعتبار تخصیص داده شود 92 دوره آموزشی برای 3 هزار و 680 نفر از علاقه‌مندان به‌صورت رایگان برگزار خواهد شد.

پایین بودن میزان آگاهی بافندگان از تقاضای بازار از مشکلات مشهود در حوزه فرش‌بافی در استان همدان است رئیس اداره فرش استان همدان با اشاره به اینکه پایین بودن میزان آگاهی بافندگان از تقاضای بازار از مشکلات مشهود در حوزه فرش‌بافی در استان همدان است، افزود: نبود آموزش‌های مدرن، عدم وجود کارگاه‌های متمرکز در روستاها، بالا بودن قیمت مواد اولیه و نبود مکان توزیع و تولید مواد بافندگی از مشکلات این حوزه در استان است.

بابایی بابیان اینکه عدم وجود شناسنامه برای فرش‌های دستبافت یکی از مشکلات حوزه بازرگانی و تجاری فرش در استان همدان است، افزود: نبود ثبات در قوانین و مقررات صادراتی، عدم وجود بازار تقاضا و رکود در بازار فرش و نبود گروه‌های بازاریابی در کشورهای مختلف از مشکلات مشهود در این حوزه است.

وی با تأکید بر اینکه عدم پرداخت تسهیلات بانکی  در حمایت از تولیدکنندگان از مشکلات رایج در حوزه مالی و پولی فرش استان همدان است، گفت: نداشتن سرمایه کافی برای تهیه مواد اولیه، بالا بودن بهره‌های بانکی و عدم بهره‌مندی بافنده‌ها از بیمه تأمین اجتماعی از دیگر مشکلات است.

وجود مراکز متعدد برای تصمیم‌گیری در حوزه فرش

بابایی همچنین بابیان اینکه وجود مراکز متعدد برای تصمیم‌گیری در حوزه فرش در بخش خصوصی و دولتی سبب شده تا ضعف قانونی و قوانین موازی در این حوزه مشاهده شود، گفت: مدیریت در بخش دولتی و خصوصی حوزه فرش به‌صورت متمرکز انجام شود کما اینکه در بخش خصوصی تشکل‌های متعددی برای مدیریت فرش دستبافت وجود دارد.

احمدعلی بابایی وجود اتحادیه، انجمن و شورا در حوزه مدیریت فرش در بخش خصوصی را مورداشاره قرارداد و بابیان اینکه با راه‌اندازی خانه فرش در بخش خصوصی می‌توان این حوزه را به شکل واحد مدیریت کرد، گفت: این اقدام تمامی رسته‌های صنفی را پوشش می‌دهد و با مدیریت متمرکز اقدامات موفق‌تر خواهد بود.

بابایی بابیان اینکه در بخش دولتی نیز فرش متولی‌های متعددی دارد، تبیین کرد: اصلی‌ترین بخش مدیریتی فرش، مرکز ملی فرش ایران است که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کند.

وی با اشاره به اینکه در وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز اصناف از دیگر متولیان حوزه فرش است، گفت: این امر سبب می‌شود فرش در زیرمجموعه دستگاه‌هایی نظیر کمیته امداد، آموزش فنی و حرفه‌ای، اداره کل کار و امور اجتماعی، صندوق مهر و کارآفرین و دانشگاه‌های فرش قرار گیرد.

ساختار فرش باید در بدنه دولت متمرکز شود

رئیس اداره فرش استان همدان تأکید کرد: ساختار فرش باید در بدنه دولت متمرکز شود، چراکه فرش کالای ارزشمند، هنری و گران‌بهای ملی است که اشتغال زیادی در دل خود جای‌داده و این میراث کهن دارای صرفه اقتصادی است، به این دلایل فرش باید یک سازمانی فراتر از مرکز ملی فرش ایران داشته باشد.

بابایی با تأکید بر اینکه در ساختار تعریف‌شده باید سازمان ملی فرش و صنایع‌دستی وجود داشته باشد، عنوان کرد: باید در شاکله صنایع‌دستی، سازمان ملی فرش و صنایع‌دستی به وجود آید که این ساختار می‌تواند ما را از وضعیت فعلی نجات دهد.

با این تفاسیر آنچه مسلم است درگذشته هنر قالیبافی به‌عنوان یکی از شغل‌های پردرآمد محسوب می‌شد و هر خانواده‌ای با زدن گره‌هایی بر چله، امید به گشایش گره زندگی داشت و هر دار قالی که پایین می‌آمد دختر به خانه بخت می‌رفت، پسر با خیال آسوده تشکیل زندگی می‌داد و مستأجران صاحب سرپناهی می‌شدند.

اما در حال حاضر این صنعت نه‌تنها جایگاهی در میان زنان و مردان قالیباف ندارد بلکه رو به فراموشی است که باید برای رساندن همدان به جایگاه قبلی خود در این حرفه تلاش جدی‌تری کرد.

برچسب ها

فرش‌فرش دستبافت
مطالب مرتبط بیشتر
نرخ انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول نرخ انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول صادرات ۲۱۰ میلیون دلاری فرش دستباف صادرات ۲۱۰ میلیون دلاری فرش دستباف نرخ انواع تابلو فرش در بازار تهران؟ +جدول مظنه انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول چطور یک فرش خوب بخریم؟ چطور یک فرش خوب بخریم؟ مظنه انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول مظنه انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول ۳ مقصد اصلی فرش صادراتی ایران ۳ مقصد اصلی فرش صادراتی ایران دستبافی که روی دست می ماند نرخ انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول نرخ انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول مدت زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات فرش ۷ ماهه شد مظنه انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول دستمزد ۸۰ درصد قیمت فرش را تشکیل می دهد افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت فرش دستباف در سه ماهه امسال افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت فرش دستباف در سه ماهه امسال محدودیت‌های پیش‌ روی صادرات فرش دستباف باید برداشته شود محدودیت‌های پیش‌ روی صادرات فرش دستباف باید برداشته شود تولید فرش‌ ضدلک، آب و میکروب برای اولین بار در ایران صادرات فرش دستباف ۲۱.۷ درصد رشد کرد صادرات فرش دستباف ۲۱.۷ درصد رشد کرد نقل و انتقال پول تنها چالش صادرکنندگان فرش دستبافت صادرات ۳۹۰ میلیون دلاری فرش دستباف در سال گذشته چگونه در بازار آشفته دلار این روزها، فرش بخریم؟ شکایت ایران از آمریکا به دلیل ممنوعیت واردات فرش ایرانی مواد اولیه ایرانی‌ترین محصول کم‌یاب شد مواد اولیه ایرانی‌ترین محصول کم‌یاب شد مظنه انواع تابلو فرش در بازار تهران؟ +جدول ارائه تسهیلات خرید فرش دستباف تا ۲۵ میلیارد تومان بازار جهانی فرش کماکان در تسخیر ایرانیان است بازار جهانی فرش کماکان در تسخیر ایرانیان است بافت فرش تبریز با طراحی تاریخچه روسیه به مناسبت جام جهانی ۲۰۱۸ برندسازی و حمایت از صادرات فرش، اولویت است قیمت انواع فرش دستباف ۶ متری شرکت‌های تولید فرش ماشینی رو به تعطیلی می‌روند قیمت انواع فرش دستباف دربازار تهران؟ +جدول انواع فرش‌های دستبافت یک تا سه متری در بازار + قیمت انواع فرش‌های دستبافت یک تا سه متری در بازار + قیمت ایران رتبه پنجم صادرات فرش در دنیا فرش ایرانی که به شهرت جهانی رسیده است فرش ایرانی که به شهرت جهانی رسیده است صادرات فرش با "نیما" صرف نمی‌کند! صادرات فرش با "نیما" صرف نمی‌کند! نشان «فرش یلمه» بروجن ثبت ملی شد نشان «فرش یلمه» بروجن ثبت ملی شد راهنمای خرید فرش ماشینی تصویب شرایط ویژه بیمه اعتبار فروش اقساطی کالاهای ایرانی قیمت انواع تابلو فرش در بازار تهران؟ +جدول سهم ایران از بازار جهانی فرش دستباف به ۳۱ درصد کاهش یافت راهنمای خرید فرش دستباف راهنمای خرید فرش دستباف قیمت انواع فرش دستباف دربازار +جدول قیمت انواع فرش دستباف دربازار +جدول چین، روسیه و آفریقای جنوبی، بازارهای جدید فرش دستباف ایران چین، روسیه و آفریقای جنوبی، بازارهای جدید فرش دستباف ایران گرایش بازارهای بین المللی به سمت فرش های نفیس ایرانی گرایش بازارهای بین المللی به سمت فرش های نفیس ایرانی حمایتی از فرش دستباف صورت نمی‌گیرد حمایتی از فرش دستباف صورت نمی‌گیرد تخفیف ۳۰درصدی کیف و کفش و ۲۵درصدی فرش در اردیبهشت‌ماه ۷۷ تخته فرش در لیست واگذاری‌های سازمان خصوصی‌سازی همه فعالان فرش دستباف را از مالیات معاف کنید حذف فرش دستباف از سبد خرید مردم،آسیب زننده است حذف فرش دستباف از سبد خرید مردم،آسیب زننده است فرش دستباف؛ ایرانی ترین کالا فرش دستباف؛ ایرانی ترین کالا سیر صعودی صادرات فرش در سال ۹۶ سیر صعودی صادرات فرش در سال ۹۶ ترکیه در رتبه دوم صادرکنندگان فرش جهان جای گرفت افزایش ۲۰ درصدی صادرات فرش دستباف در ۱۰ ماهه ۹۶ افزایش ۲۰ درصدی صادرات فرش دستباف در ۱۰ ماهه ۹۶ چرا قیمت قالیشویی ها متفاوت است؟ افزایش ۲۱ درصدی صادرات فرش دستباف افزایش ۲۱ درصدی صادرات فرش دستباف ورود فرش دستباف ممنوع؛ حتی ایرانی! ورود فرش دستباف ممنوع؛ حتی ایرانی! رونمایی از بزرگترین فرش ریزبافت جهان در ایران رونمایی از بزرگترین فرش ریزبافت جهان در ایران افزایش صادرات فرش دستباف تا ۴۰۰ میلیون دلار شانزدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی، صوتی و تصویری و فرش ماشینی گرگان صادرات ۲۹۰ میلیون دلاری فرش دستباف صادرات ۲۹۰ میلیون دلاری فرش دستباف افزایش ۳۱ درصدی ارزش صادرات فرش دستباف در ۸ ماهه ابتدای سال افزایش ۳۱ درصدی ارزش صادرات فرش دستباف در ۸ ماهه ابتدای سال یازدهمین نمایشگاه فرش دستبافت زنجان یازدهمین نمایشگاه فرش دستبافت زنجان مظنه انواع فرش دستباف دربازار چند؟ +جدول مظنه انواع فرش دستباف دربازار چند؟ +جدول مظنه انواع فرش دستباف دربازار چند؟ +جدول صدور ۱۸۰ میلیون دلار فرش دستباف صدور ۱۸۰ میلیون دلار فرش دستباف گلیم فشرده بافت میانه صاحب نشان تجاری شد فرش های نانویی با خاصیت آنتی باکتریال وارد بازار شد رشد ۱۳ درصدی ارزش صادرات فرش ایران رشد ۱۳ درصدی ارزش صادرات فرش ایران نرخ انواع پرفروش‌ترین گلیم‌ها دربازار؟ +جدول نرخ انواع پرفروش‌ترین گلیم‌ها دربازار؟ +جدول افزایش ۲۳.۸ درصدی صادرات فرش ایران پس از برجام افزایش ۲۳.۸ درصدی صادرات فرش ایران پس از برجام افزایش ۱۳ درصدی صادرات فرش دستباف صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری فرش در پنج ماهه امسال صادرات ۱۲۰ میلیون دلاری فرش در پنج ماهه امسال استان تهران در پنج ماهه امسال ۸۹ میلیون دلار فرش صادر کرد استان تهران در پنج ماهه امسال ۸۹ میلیون دلار فرش صادر کرد قیمت پرفروش‌ترین انواع فرش دستباف دربازار؟ +جدول یک فعال صنعت فرش: تولید و صادرات فرش دستباف ایران همچنان سنتی است یک فعال صنعت فرش: تولید و صادرات فرش دستباف ایران همچنان سنتی است تولید و تجارت فرش دستباف ایران با وجود تنگناها رو به بهبود است تولید و تجارت فرش دستباف ایران با وجود تنگناها رو به بهبود است کاخ گلستان، نمایش نخستین فرش‌های باغی قاجاری کاخ گلستان، نمایش نخستین فرش‌های باغی قاجاری قیمت بالا چالش اصلی صنعت فرش دستباف قیمت بالا چالش اصلی صنعت فرش دستباف فرداآغاز بکار نهمین نمایشگاه بین المللی فرش ماشینی، کف پوش، موکت و صنایع وابسته قیمت انواع فرش دستباف ۴ تا ۶ متری دربازار؟ +جدول قیمت انواع فرش دستباف ۴ تا ۶ متری دربازار؟ +جدول لیست برخی فرش های گرانقیمت در بازار لیست برخی فرش های گرانقیمت در بازار افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران افتتاح بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران آغاز بکار بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران آغاز بکار بیست و ششمین نمایشگاه فرش دستباف ایران برگزاری نمایشگاه کف پوش، موکت و فرش ماشینی تهران برگزاری نمایشگاه فرش و کفپوش هانوفر فرش دستباف«بیدگینه»زنجان شناسنامه دار شد قیمت پرفروش‌ترین انواع فرش دستباف دربازار؟ +جدول نکاتی برای انتخاب فرش خانه پرداخت وام ۱۰ میلیونی برای خرید فرش دستباف آغاز شد صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش به ۸۰ کشور دنیا مظنه پرفروش‌ترین انواع تابلو فرش در بازار؟ +جدول انتخاب رنگ پرده متناسب با مبلمان و فرش قیمت فرش در سه سال گذشته افزایش نداشته است افتتاح اولین نمایشگاه فرش ماشینی و موکت نرخ فروش انواع تابلوفرش در بازار نرخ فروش فرش ماشینی در بازار نرخ پرفروش‌ترین انواع فرش دستباف دربازار؟ +جدول صادرات فرش دستباف به ۳۵۹ میلیون دلار رسید پاویون ویژه فرودگاه مهرآباد با فرش‌های دستباف آذین یافت پاویون ویژه فرودگاه مهرآباد با فرش‌های دستباف آذین یافت فرش ایرانی، از اصالت تا شعر فرش ایرانی، از اصالت تا شعر نرخ خرید و فروش فرش ماشینی در بازار خرید رومیزی ترمه دوزی شده چقدر آب می خورد؟ بررسی چالش‌های پیش روی تجارت خارجی فرش دستباف بررسی چالش‌های پیش روی تجارت خارجی فرش دستباف بهترین رنگ موکت برای پذیرایی، چطور با فرش ست کنم؟ نرخ انواع تابلو فرش در بازار؟ +جدول بهترین برند فرش ایرانی بهترین برند فرش ایرانی چگونه لکه جوهر را از روی فرش پاک کنیم؟ برپایی نمایشگاه دست بافته‌های اصیل ایرانی در مجموعه نیاوران نگاه ها به سند راهبردی فرش دست باف دوخته شده است نگاه ها به سند راهبردی فرش دست باف دوخته شده است ایجاد اشتغال در صنعت فرش، درآمد را تقویت می‌کند ایجاد اشتغال در صنعت فرش، درآمد را تقویت می‌کند ضرورت معافیت مالیاتی صنعت فرش آخرین وضعیت صنعت نساجی گره‌های صادرات فرش دستبافت باز می‌شود؟ تولید ۱۲۰ هزار متر مربع فرش دستباف توسط مددجویان کمیته امداد ۷۷ تخته فرش دولتی به مزایده گذاشته می‌شود پولدارهای چینی مشتری فرش ایران شدند انتقاد از حذف معافیت مالیاتی فرش دستباف انتقاد از حذف معافیت مالیاتی فرش دستباف تمدید مهلت دریافت طرح‌های پژوهشی فرش دستباف تمدید مهلت دریافت طرح‌های پژوهشی فرش دستباف فرش‌های خصوصی‌سازی دوباره روی میز فروش می‌روند صادرات۲۲۰۰ میلیارد ریال فرش و صنایع دستی مددجویان کمیته امداد به بازارهای جهانی موانع صادرات فرش دستباف به روسیه برطرف می‌شود موانع صادرات فرش دستباف به روسیه برطرف می‌شود گنبدکاووس شهر ملی فرش ترکمن شد ۲۹ منطقه فرش ایرانی ثبت جهانی شد ۲۹ منطقه فرش ایرانی ثبت جهانی شد فرش ایرانی نماد تاریخ جاده ابریشم تولید و صادرات فرش ایران به حمایت بیشتری نیازمند است تولید و صادرات فرش ایران به حمایت بیشتری نیازمند است تولید سالانه ۲۰۰ هزار متر فرش دستباف در استان یزد تولید سالانه ۲۰۰ هزار متر فرش دستباف در استان یزد سند راهبردی فرش دستباف ایران رونمایی شد سند راهبردی فرش دستباف ایران رونمایی شد آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده فرش دستباف ایران شد آمریکا بزرگ‌ترین واردکننده فرش دستباف ایران شد سازمان خصوصی‌سازی فرش فروش شد سازمان خصوصی‌سازی فرش فروش شد باز شدن درهای بازار آمریکا به روی فرش ایرانی کشور چین با برند قالی کاشان فرش تولید می‌کند نخستین محموله از فرش‌های صحن حضرت زهرا(س) بارگیری شد نخستین محموله از فرش‌های صحن حضرت زهرا(س) بارگیری شد حضور کنسرسیوم‌های فرش ایران در دموتکس شانگهای چین۲۰۱۷ ممنوعیت خروج فرش‌ ایرانی به مقصد عربستان فرش‌های دستباف چینی در ویترین مغازه‌های تهران! سقف خروج فرش و گلیم همراه مسافر از ایران اعلام شد نرخ رسمی شست‌وشوی قالی از ۵ هزار تا ۴۶ هزار تومان نمایشگاه فرش های میلیاردی در کاخ نیاوران افزایش نرخ دلار به نفع فرش دستباف شد نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود نخستین مرکز تجارت جهانی تابلو فرش ساخته می شود تبلیغات نکنیم؛ بازار از دست می‌رود تبلیغات نکنیم؛ بازار از دست می‌رود رونق بازار فرش با وام ۱۰ میلیون تومانی رونق بازار فرش با وام ۱۰ میلیون تومانی فقط می گویم فرش ایرانی سحرآمیز و شگفت انگیز است فقط می گویم فرش ایرانی سحرآمیز و شگفت انگیز است حراج فرش‌های ۱۰۰ ساله حراج فرش‌های ۱۰۰ ساله
برگشت به بالا